پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، پس از انفجار دستگاههای ارتباطی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه 27 و 28 شهریور( 17 و 18 سپتامبر) که برخی از آنها توسط اعضای حزب الله استفاده میشد، به طور چشمگیری در سراسر لبنان منفجر گردید و به خاطر این انفجار تروریستی، دست کم 32 نفر از جمله دو کودک کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شدند که حال بسیاری از آنها وخیم است.
لازم است به این نکته نیز اشاره شود که یک مقام ارشد سابق در سازمان امنیت داخلی رژیمصهیونیستی (شاباک) گفته که انفجار دستگاههای ارتباطی ویژه با تعداد زیادی از اعضای حزبالله نفوذ امنیتی و اطلاعاتی بیسابقهای است که شورای امنیت رژیم صهیونیستی از وزرا خواسته است از اظهارنظر درمورد وقایع لبنان خودداری کنند. حزب لیکود از اعضای خود خواسته است درمورد وقایع لبنان اظهارنظر نکنند و مصاحبه نداشته باشند. همچنین، هیأت جبهه داخلی به رؤسای مقامات محلی اطلاع داده که احتمال تشدید وضعیت امنیتی بدون دستورالعملهای جدید وجود دارد!
به گفته وزارت بهداشت لبنان، در انفجارهای روزچهارشنبه، انفجار واکی تاکی 20 کشته و حداقل 450 زخمی برجای گذاشته است.
این انفجارها در مجاورت ازدحام جمعیت رخ داده است که برای تشییع جنازه چهار قربانی انفجارهای همزمان پیجر روز سه شنبه که دست کم 12 کشته و نزدیک به 3000 زخمی برجای گذاشت، جمع شده بودند.
انفجار پشت سر هم وسایل ارتباطی باعث تشویش جامعه شده است. حالا از اینکه کسی از تلفن استفاده کند ترس و واهمه ذهن و وجودش را مشغول نموده است.
شبکه المیادین به نقل از منابع آگاه در حزبالله اعلام کرد آسیبدیدگان این خرابکاری لزوما افراد رده بالا در حزبالله نیستند. حزبالله یک سازمان گسترده و چندوجهی است که عملکرد آن صرفا به بخش نظامی محدود نمیشود. حزبالله یک سازمان چندوجهی است که شامل بخشهایی نظیر مدرسه، مرکز اسلامی، بیمارستان نیز میشود و پرسنل آسیبدیده لزوما مستشاران ردهبالای نظامی حزبالله نیستند.
به گزارش الميادين، حزبالله وعده انتقام از اسراييل داده است. اين جنبش با صدور بيانيهاي اعلام كرد: «رژيم صهيونيستي مسوول اين حادثه است و دشمن خيانتكار و جنايتكار بابت اين تجاوز خباثت بار تروریستی، قطعا قصاص و مجازات خواهد شد.»
دو شرکت مستقر در تایوان و مجارستان که در گزارشهای رسانهای متهم به تولید پیجرها هستند، هر دو مسئولیت خود را رد کردهاند و دولت تایوان میگوید بخشهای مختلف پیجرها از تایوان نبودهاند.
کو جیه هوئی، وزیر اقتصاد تایوان، اظهار داشته: "قطعات IC (مدارهای مجتمع) و باتری های پایین رده هستند، می توانم با اطمینان بگویم که در تایوان ساخته نشده اند.
یک شرکت ژاپنی که ظاهراً واکیتاکیها را تولید میکند، گفت که تولید آن مدل را 10 سال پیش متوقف کرده است.
این شرکت میگوید نمیتوان تأیید کرد که آیا IC-V82هایی که در حملات چهارشنبه منفجر شدند مستقیماً از آیکام ارسال شدهاند یا از طریق یک توزیعکننده. گفت که هر محصولی برای بازارهای خارج از کشور فقط به توزیع کنندگان مجاز شرکت فروخته می شود.
اما ممکن است مدل ها حتی از آیکام نباشند.
پیش از این، یکی از مدیران فروش در شعبه آمریکایی Icom به خبرگزاری AP گفته بود که دستگاههایی که در لبنان منفجر شدهاند ظاهراً محصولی بیسابقه هستند - و اضافه کرد که یافتن نسخههای تقلبی این محصول به صورت آنلاین آسان است.
یکی از اعضای حزب الله به AP گفت، پیجرهایی که روز سه شنبه منفجر شدند، برند جدیدی بودند که حزب الله قبلا از آن استفاده نکرده بود. یک مقام امنیتی لبنان به رویترز گفت که حدود 5000 پیجر حدود 5 ماه پیش وارد این کشور شدند.
برچسبهایی که روی قطعات پیجرهای منفجر شده مشاهده میشوند به یک مدل پیجر به نام Rugged Pager AR-924 اشاره میکنند. اما سازنده تایوانی Gold Apollo هر گونه دخالت در این انفجارها را رد کرده است. هنگامی که بی بی سی روز چهارشنبه از Gold Apollo بازدید کرد، پلیس محلی در حال جستجوی دفاتر شرکت، بازرسی اسناد و بازجویی از کارکنان بود.
بنیانگذار، Hsu Ching-Kuang، گفت که شرکت او قراردادی را با یک شرکت مجارستانی - BAC - برای تولید دستگاهها و استفاده از نام شرکتش امضا کرده است. او بدون ذکر جزئیات افزود که انتقال پول از آنها "بسیار عجیب" بوده است.
BBC Verify به سوابق شرکت BAC دسترسی پیدا کرده است که نشان می دهد اولین بار در سال 2022 ثبت شده است.
کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو، مدیر عامل آن، به NBC گفت که از این انفجارها چیزی نمیداند. من پیجرها را نمی سازم. من فقط یک واسط، هستم فکر میکنم اشتباه متوجه شدی.»
دولت مجارستان گفت که این شرکت "هیچ سایت تولیدی یا عملیاتی" در این کشور ندارد.
مقامات بی نام ایالات متحده و اسرائیلی به Axios گفتند که منفجر کردن پیجرها به یکباره در ابتدا به عنوان حرکت افتتاحیه در یک حمله "همه جانبه" علیه حزب الله برنامه ریزی شده بود. اما در روزهای اخیر ، اسرائیل نگران شد که حزب الله از این طرح آگاه شده است - بنابراین آنها را زودتر ازموعد برنامه ریزی شده منفجر نمودند.
پروفسور سیمون مابون، رئیس روابط بین الملل در دانشگاه لنکستر ، به بی بی سی گفت: "ما می دانیم که اسرائیل سابقه استفاده از فناوری را برای ردیابی هدف خود دارد" - اما وی مقیاس این حمله را "بی سابقه" خواند.
وزیر بهداشت عمومی لبنان در برنامه Newshour به بی بی سی گفت: صدمه به دست ها و چهره ها بیشترین جراحات را تشکیل می دهد. قربانیانی که به اتاق های اورژانس مراجعه کرده اند ، سنین مختلفی بودند ، از پیر تا خیلی جوان که برخی از آنها لباس غیرنظامی پوشیده بودند.
این گزارش توسط بی بی سی چندین نکته تلخ را نشان می دهد؛ اول این که از این پس هیچ کس نمی تواند ایمن باشد اگر ذهن شرور تصمیم بگیرد از وسایل الکترونیکی برای اهداف مخرب خود استفاده کند.
دوم این که حوادث در لبنان به عنوان یک فراخوان جهت بیداری برای کل جهان است. این بار ذهن شرور در اسرائیل تصمیم گرفت تا آنجا که ممکن است بسیاری از افراد لبنانی را بکشد و زخمی کند، مهم نیست که قربانیان غیرنظامی باشند حتی اگر قربانیان کودکان باشند.
شرکت هایی که دستگاه های الکترونیکی تولید می کنند نیز باید به آنها مراجعه کنند. آنها باید مراقب باشند که محصولات آنها برای اهداف شیطانی و علیه حیات بشری استفاده نشود.
اکنون مردم در سراسر جهان حق قانونی دارند که به دستگاه های الکترونیکی مشکوک شوند و آنها را به عنوان بمب های زمانی در نظر بگیرند.
انتظار می رود که مردم کشورهای دیگر، با همبستگی با شهروندان لبنانی، تهدید به تحریم خرید وسایل الکترونیکی کنند. چنین تهدیدی، شرکتهای تخصصی را در تولید چنین دستگاههایی وادار می کند تا از نزدیک تمام مراحل کار خود را ، از طراحی ، تولید ، فروش و غیره نظارت کنند. عدم انجام این کار، از سوی آنها باعث ایجاد فاجعه می شود چنان چه در لبنان شاهد آن بودیم و بی گناهانی جان خود را از دست دادند و برخی نیز زخمی و مجروح شدند. [1]
جزئیات مربوط به واکی تاکیهای منفجر شده درانفجارهای روز چهارشنبه، اکنون درحال آشکار شدن است.
به گفته یک منبع امنیتی در گفتگو با رویترز، واکیتاکیهایی که روز چهارشنبه منفجر شدند، دستگاههایی بودند که پنج ماه پیش توسط حزبالله خریداری شدند.
ادوارد اسنودن، پيمانكار سابق اطلاعاتي آمريكا و افشاگر اطلاعاتي كنوني، بهشدت از اسراييل انتقاد كرده و اقدامات اين رژيم را «بيپروا» و مصداق تروريسم» توصيف كرده است.
آموس يادلين، رييس سابق اطلاعات نظامي اسراييل و كارشناسان راهبردي نيز در گفتوگو با سيانان مدعي شد، حمله اسراييل قابليتهاي فناوري و فعل و انفعالهاي مخرب اطلاعاتي اين بازيگر را به نمايش گذاشت؛ اين امر ميتواند هشداري به حزبالله در زمينه نفوذ در سيستمهاي اطلاعاتياش باشد.
اگرچه اسراييل، همانند عملياتهاي تروريستي پيشين، در مورد اين عمليات ويرانگر اخير سكوت كرده است، سيانان اعتقاد دارد که قطعا تلآويو پشت اين حمله بوده است.[2]
از نگاه کارشناسان و صاحب نظران امنیتی؛ وسعت عمليات اخیر خرابكارانه است كه با نفوذ سايبري محقق شده است. اين عمليات با هماهنگي بخشهاي جاسوسي و امنيتي مختلف اسراييل انجام شده و نشان ميدهد آنها توانستهاند در شبكه سايبري و اطلاعاتي حزبالله نفوذ كنند. حزبالله باید به وعده انتقام خود عمل کند تا رژیم صهیونیستی نتواند در این خصوص به اهداف از پیش تعیین شده خود که همانا بازدارندگي و همچنین پيامي تهديدآميز به اين گروه و ساير نيروهاي مقاومت در منطقه است، دست یابد.
پینوشت:
1- Jamshidi. Matin. Are electronic devices becoming time bombs?. Translator; Asadollah Afshar. Tehrantimes/ September 22, 2024 - 21:35
[2] - سيانان روز سهشنبه به نقل از منابعي دريافت ماموران موساد، مواد منفجره را در داخل دستهاي از پيجرهاي سفارشي از شركت سازنده تايواني Gold Apollo و به مقصد حزبالله پنهان كرده و كليدي براي منفجر كردن آنها از راه دور در آنها تعبيه كرده بودند. به گزارش سيانان، اكثر پيجرها مدل AP924 اين شركت بودند، اما سه مدل Gold Apollo ديگر نيز در اين محموله گنجانده شده بودند. در همين رابطه، ديويد كندي، تحليلگر اطلاعاتي سابق آژانس امنيت ملي ايالاتمتحده، به سيانان گفت كه انفجارهاي مشاهده شده در ويديوها بسيار بزرگ به نظر ميرسد. اين تحليلگر اطلاعاتي مدعي شد اين امر ميتواند در نتيجه هك از راه دور و مستقيم باشد كه باعث بارگيري بيش از حد پيجر و متعاقبا داغ شدن و انفجار باتري ليتيومي آن شود. او افزود كه شناسايي و خنثيسازي نيروهاي ويژه حزبالله هدف اصلي اين عمليات بود. كندي افزود: اين يكي از گستردهترين و هماهنگترين حملاتي است كه شخصا تا به حال ديدهام. اين كارشناس امنيتي همچنين ادعا كرد كه اين عمليات به اجزاي مختلف اطلاعاتي و تجهيزاتي نياز داشت و هوش انساني روش اصلي مورد استفاده براي رسيدن به اين هدف، همراه با رهگيري زنجيره تامين به منظور ايجاد تغييراتي در پيجرها بوده است.
دکتر اسدالله افشار
اشتراک گذاری: لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/98926