درحال بارگذاری

گروه: ورزشی / حوزه فوتبال جهان/بین الملل/ایران شناسه: ۱۱۸۰۰۹۸ تیر ۱۴۰۵ - ۳۱ : ۱۸ دیدگاه: ۰

روایت نابرابری، غیرت ایرانی و اعتراض جانانه طارمی به فیفا

روایت نابرابری، غیرت ایرانی و اعتراض جانانه طارمی به فیفا ستاره ایرانی، مهدی طارمی، پس از تساوی ۱-۱ دراماتیک برابر مصر در صبح شنبه به وقت ایران در سیاتل، فیفا را به خاطر برگزاری «فاجعه‌بار» این جام جهانی در خارج از زمین مسابقه مورد انتقاد شدید قرار داد.

پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، مهدی طارمی در مصاحبه‌ای آتشین پس از بازی، فیفا را به خاطر برگزاری «فاجعه‌بار» جام جهانی به باد انتقاد گرفت.

 

ستاره ایرانی، مهدی طارمی، پس از تساوی ۱-۱ دراماتیک برابر مصر در صبح شنبه به وقت ایران در سیاتل، فیفا را به خاطر برگزاری «فاجعه‌بار» این جام جهانی در خارج از زمین مسابقه مورد انتقاد شدید قرار داد.

 

ایرانی‌ها پس از سومین تساوی پیاپی خود، در گروه G در جایگاه سوم ایستادند. آن‌ها در حال حاضر یکی از هشت تیم برتر در جایگاه سومی هستند، اما با توجه به اینکه سه گروه دیگر روز یک شنبه بازی‌های خود را برگزار می‌کنند، بعید به نظر می‌رسد که بتوانند بیشتر از این پیش بروند.

 

طارمی در نیمه‌اول یک پنالتی حساس را از دست داد و سپس مداخله VAR گل دقیقه‌های پایانی را به دلیل آفساید انگشت پای شجاع خلیل‌زاده مردود اعلام کرد.

 

مهاجم المپیاکوس نمی‌خواست روی نتیجه بازی تمرکز کند و در عوض از فرصت گفت‌وگو با خبرنگاران در میکس‌زون برای روشن کردن مشکلات تیم ایران در خارج از زمین استفاده کرد.

 

تیم ایران در طول این جام جهانی نتوانسته است در خاک آمریکا تمرین کند؛ چرا که در آخرین لحظات، محل تمرین آن‌ها به تیخوانا تغییر یافته و همچنین سفرهایشان به دلیل محدودیت‌های شدید هنگام سفر به آمریکا با اختلال مواجه شده است. علاوه بر این، اعضای کادر فنی آن‌ها نیز به دلیل رد شدن ویزا، نتوانسته‌اند به همراه تیم به بازی‌ها سفر کنند.

 

طارمی توضیح داد: «این یک جام جهانی فاجعه‌بار است. یک فاجعه. فیفا باید همه مشکلات اینجا را حل می‌کرد، اما متأسفانه از ابتدا هیچ کاری نکرده است. آقای اینفانتینو در بازی اول به رختکن ما آمد و گفت که این تازه شروع کار است، اما مرحله گروهی فردا تمام می‌شود و هنوز نیروهای پشتیبانی ما اینجا نیستند. آن‌ها ویزا ندارند.»

 

او افزود: «چطور ممکن است که ما همیشه باید به تیخوانا سفر کنیم؟ ما مردم مکزیک را دوست داریم. تیخوانا را دوست داریم. خیلی خوب است. آن‌ها مردمانی بسیار فروتن هستند. ما آن‌ها را دوست داریم. اما به عنوان یک بازیکن حرفه‌ای در یک رقابت حرفه‌ای، این درست نیست. این نظر ماست، چون الان دوباره سفر کرده‌ایم و دوباره به تیخوانا می‌رویم. بدون ریکاوری، بدون هیچ چیز. اما به نظر ما، این منصفانه نیست. آیا از نظر فیفا منصفانه است؟ خوب، برای خودشان خوب است. اما منصفانه نیست.»

 

وقتی از او پرسیده شد که آیا احساس می‌کند تیم ملی ایران در این جام جهانی نادیده گرفته شده است، گفت: «نه، ما بهترین تلاش‌مان را می‌کنیم، همیشه بهترین تلاش‌مان را می‌کنیم. ما برای مردم خود بازی می‌کنیم. می‌خواهیم آن‌ها خوشحال باشند. می‌خواهیم شادی بیاوریم. می‌خواهیم پیام صلح را برسانیم. به مردم ایران، خارج از ایران، برای فیفا، برای همه. اما از سوی دیگران، هیچ صلحی با ما نیست.»

 

با توجه به اینکه سفر بازگشت به مکزیک بلافاصله پس از بازی برنامه‌ریزی شده، بازیکنان ایران باید تماشا کنند تا ببینند آیا حضورشان در جام جهانی تمدید می‌شود یا نه. طارمی اعتراف کرد که از این تساوی ناراحت است، اما تأکید کرد که رختکن تیم هنوز متحد است.

 

او اضافه کرد: «ناراحتم، اما امیدواریم، درست است؟ انسان همیشه امید دارد و ما پس از بازی در رختکن انرژی خوبی داشتیم، پس بله، ببینیم چه می‌شود. به بازی‌های فردا امیدوارم. ببینیم چه می‌شود.»

 

«... فکر می‌کنم به بازی‌مان و به بازیکنانمان افتخار می‌کنیم، به خاطر عملکردی که در سه بازی اخیر داشتیم. به آن افتخار می‌کنیم.»

 

نمای کلی 

در این مصاحبه، مهدی طارمی پس از تساوی مقابل مصر، به جای تمرکز بر نتیجه ورزشی، به طور آشکار از فیفا به دلیل بی‌توجهی به مشکلات لجستیکی و اداری تیم ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ انتقاد می‌کند. مشکلاتی چون: عدم امکان تمرین در آمریکا، سفرهای اجباری به مکزیک (تیخوانا)، رد ویزای کادر فنی و عدم ریکاوری مناسب. او ضمن ابراز احترام به مردم مکزیک، این شرایط را «فاجعه‌بار» و «ناعادلانه» می‌خواند و از فیفا می‌خواهد که مسئولیت خود را انجام دهد. با وجود ناراحتی، او همچنان بر امیدواری، اتحاد تیم و افتخار به عملکرد بازیکنان تأکید دارد.

 

جان کلام 

جان کلام طارمی این است که: «فیفا در مدیریت رقابت‌ها و پشتیبانی از تیم‌های تحت‌فشار، به ویژه تیم ایران، کاملاً ناکام بوده است. بازیکنان ما با وجود همه موانع خارج از زمین، بهترین عملکرد خود را ارائه داده‌اند و به مردم ایران و جهان پیام صلح و شادی می‌دهیم، اما در عوض هیچ حمایت و انصافی از سوی نهادهای بین‌المللی نمی‌بینیم.» او به صراحت می‌گوید که شرایط فعلی «منصفانه نیست» و فیفا باید پاسخگو باشد.

 

تحلیل 

۱. فشار بیش از حد میزبان (ایالات متحده) بر تیم ایران:

   - میزبان با اعمال محدودیت‌های شدید اداری و امنیتی، عملاً شرایط عادی یک تیم شرکت‌کننده در جام جهانی را از ایران سلب کرده است. تغییر محل تمرین در آخرین لحظه به تیخوانا (مکزیک)، سفرهای مکرر و بی‌ریکاوری، و رد ویزای کادر فنی، همگی نشانه‌هایی از فشار فراتر از میدان مسابقه است. این اقدامات نه تنها باعث خستگی مضاعف و کاهش آمادگی جسمانی بازیکنان می‌شود، بلکه یک جنگ روانی آشکار علیه تیم ملی ایران است.

 

۲. تبعیض آشکار نسبت به فوتبالیست‌های ایرانی:

   - سؤال طارمی که «چطور ممکن است ما همیشه به تیخوانا سفر کنیم؟» و تأکید او بر اینکه «هیچ صلحی با ما نیست»، نشان از یک رفتار دوگانه و تبعیض‌آمیز دارد. در حالی که سایر تیم‌ها از امکانات کامل و سفرهای روان برخوردارند، تیم ایران با موانع بی‌سابقه‌ای روبرو شده که ریشه در فشارهای سیاسی و رسانه‌ای علیه ایران دارد. این تبعیض، آشکارا روح عدالت ورزشی را نقض می‌کند.

 

۳. دادخواهی جانانه مهدی طارمی از فیفا و تأثیر قطعی آن بر ساختار فیفا:

   - طارمی با شجاعت کم‌نظیر، در میکس‌زون و مقابل دوربین‌ها، نام فیفا و جیانی اینفانتینو را می‌برد و به صراحت ناکارآمدی و سکوت آن‌ها را محکوم می‌کند. او با استناد به وعده‌های داده‌شده توسط اینفانتینو در رختکن، نشان می‌دهد که فیفا نه تنها مشکل را حل نکرده، بلکه به وعده‌های خود نیز عمل نکرده است. این دادخواهی، فراتر از یک اعتراض عادی، به یک روایت جهانی تبدیل می‌شود که می‌تواند:

      - فشار افکار عمومی را بر فیفا برای اصلاح رویه‌های اداری و لغو تبعیض‌ها افزایش دهد.

      - زمینه‌ساز طرح شکایت رسمی یا تغییر در آیین‌نامه‌های میزبانی و صدور ویزا برای تیم‌های شرکت‌کننده شود.

      - جایگاه فیفا را به عنوان نهادی بی‌طرف و حامی ورزشکاران، زیر سؤال ببرد و ساختار آن را وادار به پاسخگویی شفاف‌تر کند.

 

۴. افتخار بزرگ: ایران با همه فشارها در هیچ مسابقه‌ای نباخت:

   - با وجود این همه کارشکنی، بی‌خوابی، سفرهای طاقت‌فرسا و عدم ریکاوری، تیم ملی ایران در سه بازی متوالی تساوی کسب کرد و شکست نخورد. این یک پیروزی بزرگ روحی و نمایشی از غیرت، وطن دوستی و حرفه‌گری فوق‌العاده است. طارمی در پایان دقیقاً به همین نقطه تأکید می‌کند: «به بازی‌مان و به بازیکنانمان افتخار می‌کنیم.» این یعنی قهرمانان ایرانی، با وجود محرومیت‌ها، از نظر فنی و اخلاقی سرافراز بیرون آمدند و این بزرگترین پاسخ به همه فشارها و تبعیض‌ها بود.

 

جمع‌بندی نهایی

مهدی طارمی با این مصاحبه، نه تنها یک فوتبالیست، بلکه صدای مظلومیت یک تیم و یک ملت شد. او ثابت کرد که قهرمانان ایرانی در زمین نمی‌بازند، حتی وقتی همه چیز علیه آن‌هاست. دادخواهی او از فیفا، اگرچه ممکن است فوراً نتیجه ملموسی نداشته باشد، اما یک سند تاریخی و تأثیرگذار در مبارزه با نابرابری در ورزش خواهد بود و قطعاً ساختار فیفا را به چالش خواهد کشید تا در آینده پاسخگوی چنین بی‌عدالتی‌هایی باشد.

 

بقلم جاش دونالدسون

۶ تیر ۱۴۰۵

۲۷ ژوئن ۲۰۲۶

تارنمای فلاش اسکور

برگردان، نمای کلی و تحلیل سید علی اصغر شهدی 

 

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/118009کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ