درحال بارگذاری

گروه: اجتماعی / حوزه حقوقی و قضایی/ایران شناسه: ۴۹۲۹۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۴۶ : ۰۷ بازدید: ۲۷۸دیدگاه: ۰

سخنان مهم رئیس قوه قضاییه در خصوص قصاص

سخنان مهم رئیس قوه قضاییه در خصوص قصاص رئیس قوه قضاییه گفت: از ظرفیت مردم، صاحبان نفوذ و صاحبان کلام به منظور گذشت اولیای دم از تقاضای قصاص استفاده کرد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «نيک رو» به نقل از فارس، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای امروز در دیدار با کارکنان و قضات ایلام گفت: فردی که چهار، پنج یا ۱۰ سال در زندان بوده و حکم قصاص برای وی صادر شده، چنانچه اولیای دم بدون عذر موجه هستند ماده ۴۲۹ تکلیف را روشن کرده و ضمن تشخیص قاضی تضمین مناسب گرفته و آن فرد را آزاد کنید.

وی افزود: بایستی از ظرفیت مردم، صاحبان نفوذ و صاحبان کلام به منظور گذشت اولیای دم از تقاضای قصاص استفاده کرد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه قصاص هر یک نفر در جامعه، مشکلات بسیاری را برای آینده فرزندان و خانواده او به وجود می‌آورد گفت: ولی یا اولیای دم اگر در مرحله اول راضی به صرف نظر از قصاص نشدند، نباید ناامید شوند و باز هم باید اقدام کنند.

ماده ۴۲۹ قانون مجازات اسلامی: در مواردی که محکوم به قصاص، در زندان است و صاحب حق قصاص، بدون عذر موجه یا به علت ناتوانی در پرداخت فاضل دیه یا به جهت انتظار برای بلوغ یا افاقه ولی دم یا محکوم علیه، مرتکب را در وضعیت نامعین رها کند، با شکایت محکوم علیه از این امر، دادگاه صادرکننده حکم، مدت مناسبی را مشخص و به صاحب حق قصاص اعلام می‌کند تا ظرف مهلت مقرر نسبت به گذشت، مصالحه یا اجرای قصاص اقدام کند.

در صورت عدم اقدام او در این مدت، دادگاه می‌تواند پس از تعیین تعزیر بر اساس کتاب پنجم«تعزیرات» و گذشتن مدت زمان آن با اخذ وثیقه مناسب و تایید رئیس حوزه قضایی و رئیس کل دادگستری استان تا تعیین تکلیف از سوی صاحب حق قصاص، مرتکب را آزاد کند.

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/4929کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ