درحال بارگذاری

گروه: بین الملل / حوزه تحلیل بین الملل/بین الملل/ایران شناسه: ۱۰۳۳۰۰۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۳۶ : ۲۲ بازدید: ۱۳۰۶۲دیدگاه: ۰

رژیم صهیونی به دنبال نسل کشی در کرانه باختری

رژیم صهیونی به دنبال نسل کشی در کرانه باختری حمله مرگبار تیراندازی اخیر در کرانه باختری اشغالی، احساسات ضد اسرائیلی را در بحبوحه جنگ نسل کشی در نوار غزه برانگیخته است. روز دوشنبه17 دی ماه ، افراد مسلح به یک اتوبوس و خودروهای در مجاورت روستای فندوق فلسطین در نزدیکی شهر نابلس تیراندازی کردند.

پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، حمله مرگبار تیراندازی اخیر در کرانه باختری اشغالی، احساسات ضد اسرائیلی را در بحبوحه جنگ نسل کشی در نوار غزه برانگیخته است.

روز دوشنبه17 دی ماه ( 6 ژانویه)، افراد مسلح به یک اتوبوس و خودروهای در مجاورت روستای فندوق فلسطین در نزدیکی شهر نابلس تیراندازی کردند.

در این حادثه سه اسرائیلی کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.

ارتش اسرائیل بلافاصله اطراف روستاهای این منطقه را برای دستگیری تیراندازان محاصره کرد.

جنبش مقاومت فلسطینی حماس از این حمله به عنوان "پاسخی قهرمانانه در برابر جنایات مستمر اشغالگران (از جمله) جنگ نسل کشی در غزه" استقبال کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیرجنایتکار تحت تعقیب رژیم صهیونیستی، متعهد شده است که با مهاجمان و حامیان آنها برخورد و ایشان را به شدت سرکوب نماید.

ایتامار بن گویر، وزیرامنیت ملی اسرائیل، که راست افراطی می باشد گفته است؛ به ارتش دستورداده تا در تعقیب مهاجمان «با قدرت عمل کند».

این وزیر افراطی راست گرا درشبکه اجتماعی X نوشت: «ما واقعیتی شبیه غزه را در یهودیه و سامره (کرانه باختری) تحمل نخواهیم کرد، و هرکسی که مسیر حماس را در غزه دنبال کند و باعث قتل و زخمی شدن یهودیان گردند و به ضارب پناه دهند، بهای سنگینی خواهند پرداخت...

شایان ذکراست ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ در غزه از7 اکتبر2023 (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲)، تا به امروز، بیش از45850 فلسطینی را در سکوت بهت آور غیرمسئولانه مجامع بین المللی بی خاصیت تحت سلطه آمریکای زورگوی قلدر وحشی در غزه قتل عام کرده است!

اکنون به نظر می رسد که بن گویر در تلاش است پیامی را منتقل کند که اسرائیل ممکن است سناریویی شبیه غزه را در کرانه باختری در نظر بگیرد.

او همچنین از اصطلاح «یهودیه و سامره» استفاده کرده است که نام کتاب مقدسی است که اسرائیل با آن به کرانه باختری اشغالی اشاره می کند. وزیر راست افراطی در واقع ادعای حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری را دو چندان می کند.

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی، یکی دیگر از اعضای ائتلافی راست افراطی حاکم بر اسرائیل، اظهارات بن گویر را تکرار کرد.

او در بیانیه ای گفته است: فندوق، نابلس و جنین باید شبیه جبالیه باشند.

اسرائیل از آغاز حمله جدید به شمال غزه در اوایل اکتبر 2024، جبالیه را ویران کرده است. این رژیم فاشیستی جنایتکار، قتل عام های بی شرمانه پشت سر هم در این شهر فلسطینی انجام داده است.

رسانه های اسرائیلی می گویند که کمپ آوارگان جبالیا به یک "شهر ارواح" تبدیل شده و هیچ ساختمانی دست نخورده باقی نمانده است.

اسموتریچ اکنون به این نکته اشاره می کند که ارتش اسرائیل باید فندوق، نابلس و جنین را ویران کند و فلسطینیان را در آنجا قصابی نماید.

از زمان آغاز درگیری ها در غزه، خشونت‌ها در کرانه باختری افزایش قابل توجهی داشته است.

 

به گفته وزارت بهداشت فلسطین در رام الله، نیروهای نظامی یا شهرک نشینان اسرائیلی به موازات جنگ نسل کشی در غزه، بیش از 800 فلسطینی را در کرانه باختری به شهادت رسانده اند.

حملات فلسطینی ها به شهرک‌های اسرائیلی[1] در همین مدت بیش از دوبرابر شده و سربازان صهیونی را در کرانه باختری کشته و به کام مرگ گرفتار کرده اند.

اسرائیل نه توانسته است مقاومت فلسطین را در غزه و نه در کرانه باختری فلج کند.

ارتش اسرائیل پس از گذشت حدود 15 ماه از آغاز حمله به غزه، نتوانسته حماس را در غزه از بین ببرد. تیراندازی روز دوشنبه در کرانه باختری همچنین نشان می دهد که تا زمانی که رژیم در جنایات وحشتناک خود علیه فلسطینی ها پافشاری کند، اسرائیلی ها با یک کابوس وحشتناک همیشگی که  مکرر برایشان تکرار خواهد شد مواجه خواهند بود.[2]

در تازه ترین خبرها که منتشر شده و در دسترس می باشد آمده است؛ شهرک نشینان صهیونیست با حمایت نظامیان ارتش رژیم اسرائیل به روستای فلسطینی «اماتین» در شرق قلقیلیه حمله کردند و یک بولدوزر و یک خانه خالی ازسکنه را به آتش کشیدند. براساس این گزارش، نظامیان رژیم صهیونیستی به سوی جوانان فلسطینی که در تلاش برای مقابله با حمله شهرک نشینان صهیونیست بودند، آتش گشودند. شبکه اخبار قاهره نیزگزارش داد که شهرک نشیان صهیونیست با حمله به شهرک ترمسیعا چندین خانه وتأسیسات کشاورزی فلسطینی‌ها را به آتش کشیدند.

 

خبرگزاری فلسطینی معا هم نوشت: شهرک نشینان صهیونیسن به صورت گسترده به روستای حجه در شرق قلقیلیه حمله کردند و خانه‌ها و خودروهای شهروندان فلسطنی را به آتش کشیدند.

پیشتر نیز روز شنبه15 دی ماه ( 4 ژانویه) شهرک نشینان صهیونیست به مزارع فلسطینیان در منطقه «برج البردویل» در غرب شهرک «سلواد» در شرق رام الله در مرکز کرانه باختری یورش بردند و پنج خودرو را به اتش کشیدند.

شهرک نشینان صهیونیست همچنین به غرب اریحا در شرق کرانه باختری و روستای «المغیر» در شمال شرق رام الله و به منطقه «مسافر یطا» در جنوب الخلیل در جنوب کرانه باختری حمله کرده بودند.

از زمان شروع تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲)، ارتش این رژیم بر دامنه عملیات خود در کرانه باختری افزوده است.

شهرک‌نشین‌های مسلح هم با پشتیبانی نظامیان رژیم سفاک صهیونی روزانه به منازل و مزارع فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری یورش می‌برند و این منطقه شاهد موجی ازتنش‌ها و درگیری‌های میدانی بین فلسطینیان ونظامیان ارتش رژیم فاشیستی جنایتکاراشغالگرو یورش به محله‌ها و بازداشت فلسطینیان توسط صهیونیست‌های منفور آدمکش است.[3]

 

روزنامه هاآرتص:  اسرائیل در حال تبدیل کردن کرانه باختری به غزه است

به نوشته این رسانه عبری زبان (که در شهریور ماه سال جاری منتشر گردیده) آمده است، اسرائیل تصمیم گرفته است تا کرانه باختری را به نوار غزه تبدیل کند و تمامی اقدامات که در نوار غزه به کار برده بود، از جمله تسلیحات به کار گرفته شده در نوار غزه را علیه اهداف مشابهی در کرانه باختری به کار بگیرد.

به اعتقاد این رسانه، کپی بردای ارتش اسرائیل از (جنایات خود در نوار غزه) برای پیشبرد اهدافش در کرانه باختری حتی در کوتاه مدت هم نتایج معکوسی خواهد داشت و تا چندی دیگر شاهد شکل گیری یک نوار غزه دیگر در کرانه باختری خواهیم، اما این بار نوار غزه‌ای که در مرزهای شرقی (رژیم صهیونیستی) قرار گرفته است.

 این رسانه عبری زبان در توضیح این نظریه خود آورده است: از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، اسرائیل سیاست‌های خود را در قبال کرانه باختری تغییر داده است و فلسطینیان ساکن این منطقه با واقعیت‌های جدید و البته دشوارتری مواجه شده‌اند.

 در ادامه این گزارش تاکید شده است، یکی از اولین گام‌های برداشته شده در این رابطه، محاصره کامل مناطق کرانه باختری و لغو تمامی مجوزهای کار کارگران فلسطینی بود، علاوه بر آن آزادی حرکت به حداقل آن رسیده است به نحوی که سفر از خانه تا محل کار حتی در داخل کرانه باختری هم به شدت دشوار و محدود شده و این بر مشکلات اقتصادی فلسطینیان افزوده است.

بعد از ان هم ارتش اسرائیل رویکرد جنگی جدیدی را علیه کرانه باختری در پیش گرفته است، رویکردی که اکثر بخش‌های آن در نوار غزه و لبنان هم به کار می‌رود، به نحوی که پهپادای و جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل به ابزار اصلی حمله به افراد تحت تعقیب و حتی فلسطینیانی که هیچ ارتباطی به پرونده‌های امنیتی ندارند، تبدیل شده است تا قربانیان زیادی را از میان فلسطینیان گرفته و آمار تلفات آنها را از زمان انتفاضه دوم بی سابقه کند.

 به اعتقاد هاآرتص، محور اصلی سیاست‌های جدید اسرائیل در کرانه باختری پیشبرد طرح الحاق این منطقه به اسرائیل است این در حال است که دادگاه‌های بین المللی در حال محکوم کردن اشغالگری کرانه باختری توسط اسرائیل هستند.

 در بخش دیگری از این گزارش آمده است، براساس آمار سازمان مدافع حقوق بشر بیتسیلم، اسرائیل تحت بند مبهمی به نام مبارزه با تروریسم دست کم 621 فلسطینی را از 7 اکتبر به بعد در کرانه باختری از پای در آورده است، این در حالی است که براساس داده‌های سازمان ملل متحد دست کم 140 نفر از آنها بر اثر 50 حمله هوایی انجام گرفته کشته شده‌اند. [4]

 

کرانه باختری باید مثل غزه مسلح شود

کرانه باختری نیز در سال‌های اخیر شاهد مقاومت مسلحانه جوانان و رزمندگان فلسطینی در مقابل اشغالگران به خصوص در اردگاه «جِنین» بوده و مقاومت در کرانه باختری در این روزهای سخت ظلم و تجاوز رژیم صهیونی  نیز جان تازه‌ای گرفته است. رهبر معظم انفلاب گویا این روزهای سخت فلسطین را می دید که در اول مردادماه 1395 بیان داشتند:« این اعتقاد ما است که کرانه‌‌ى باخترى هم مثل غزه باید مسلح بشود. دست قدرت [لازم است‌‌]. کسانى‌‌که علاقه‌‌مند به سرنوشت فلسطینند، اگر می توانند کارى بکنند، کار این است؛ در آنجا هم باید مردم را مسلح کنند. تنها چیزى که ممکن است از محنت فلسطینى‌‌ها بکاهد، عبارت است از همین که دست قدرت داشته باشند، بتوانند قدرت‌‌نمایى بکنند؛ والا با برخورد رام و مطیع و سازش‌‌کارانه، هیچ کارى به نفع فلسطینى‌‌ها انجام نخواهد گرفت.» [5]

 

کرانه باختری؛ خطری استراتژیک برای امنیت ملی اسرائیل

تحلیل گران براین باورند که؛ اسرائیل کرانه باختری را نقطه‌ضعف اصلی خود و خطرناک‌ترین جبهه می‌داند؛ زیرا از نظر جغرافیایی به عمق اسرائیل متصل است. بنابراین اسرائیل بر این عقیده است که شعله‌ور شدن یک انتفاضه مسلحانۀ همه‌جانبه در خاک کرانه، به مثابۀ تکرار سناریوی طوفان الاقصی (یعنی شروع حمله از کرانه و پیشرویِ گروه‌های فلسطینی به داخل شهرک‌ها)، ممکن است کرانۀ باختری را این بار به‌جای جبهۀ پشتیبان غزه به جبهه اصلی نبرد تبدیل کند؛ اتفاقی که در نوع خود، خطری استراتژیک برای امنیت ملی اسرائیل به حساب می‌آید.

با توجه به سطور فوق، می‌توان اهداف مختلف اسرائیل از اجرای عملیات های انجام شده را گمانه‌زنی کرد؛ به‌ویژه مرتبط با طرح‌هایی چون مهاجرت اجباری ساکنان کرانه، الحاق کرانه [به سرزمین‌های اشغالی] و سیاست یهودی‌سازیِ کرانه. به یاد داشته باشیم که این منطقه، از حیث سیاسی و دینی، برای راست ‌گرایان  ناسیونالیستِ افراطیِ اسرائیل اهمیتی ویژه دارد.

 

هدف غایی رژیم صهیونی از مقابله با تهدیدات در کرانه باختری

در تحلیل ها آمده است که؛ اسرائیل اخیراً از تاکتیک‌های نظامی جدیدی در خاک کرانه علیه نیروهای مقاومت استفاده می‌کند؛ از جمله به‌کارگیریِ پهپاد و جنگندۀ نظامی برای هدف قرار دادن این نیروها در داخل اردوگاه‌ها. با وجود این، وقوع عملیات بمب‌گذاری در تل‌آویو دریکشنبه  ۱۸ آگوست/ 28 مرداد ماه (که حماس و جهاد اسلامی مسئولیت آن را برعهده گرفتند)، نقطه چالشی جدیدی برای اسرائیل بود و سؤالات بسیاری را در خصوص توان بازدارندگی مقاومت در کرانه باختری برانگیخت. همچنین، به موازات این مسئله، هشدارهای امنیتی درباره خطرات ناشی از افزایش توانمندیِ مقاومت مسلحانه، به‌ویژه در اردوگاه‌های شمالیِ کرانه باختری تشدید شده است؛ چنانکه اخیراً واحد اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (آمان) نسبت به احتمال تنش‌افزایی در کرانه باختری، وقوع انتفاضه و نتیجتاً اجرای عملیات در عمق اسرائیل هشدار داد.

این در حالی است که بیانیه‌های سرویس‌های امنیتی اسرائیل از آغاز جنگ، این ادعا را تأیید کرده‌اند که شاباک و ارتش اسرائیل، با بیش از ۱۱۰۰ عملیات بزرگ در کرانه باختری مقابله کرده‌اند! عملیات‌هایی مشتمل بر تیراندازی، چاقو زدن یا تلاش برای چاقو زدن، عملیات زیرگرفتن اسرائیلی‌ها (با ماشین) که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از آنان شده است.

اسرائیل کماکان سعی می‌کند ساکنان کرانه را با تمسک به این تهدید که الگوی جنگ غزه را به کرانه باختری خواهد کشاند بترساند؛ چنانکه یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل گفته بود: «آنچه در کرانه باختری رخ می‌دهد، جنگ به تمام معناست و ما باید درآن پیروزشویم... مقابله با تهدیدات درکرانه باختری می‌بایست به همان شیوه جاری درغزه باشد.»برهمین اساس بودکه اسرائیل دست به سلسله اقدامات خشنی دراین منطقه زد. [6]

هدف غایی رژیم صهیونی از مقابله با تهدیدات در کرانه باختری ، نابودی آرمان فلسطین و تخریب اردوگاه‌ها به مثابۀ نماد سیاسی این آرمان است و همچنین، آواره کردن اهالی کرانه به منظور الحاق این منطقه به یک سرزمین یهودی‌نشینِ خالص! لذا این دست اقدامات و مقابلات را می‌توان مانوری برای عملیات اصلیِ اسرائیلی‌ها در آینده‌ای نه چندان دور دانست؛ دال بر آوارگی کامل ساکنان اردوگاه‌های کرانه باختری. البته این مهم به لطف الهی و هوشیاری جبهه مقاومت و واکنش سرسختانه ساکنان کرانه باختری محکوم به شکست است و در صورت تشدید اوضاع از سمت صهیونیست‌ها، پاسخی جدی به اسرائیل را با طلایه‌داریِ گروه‌های مقاومت، شاهد خواهیم بود.

 

دکتر اسدالله افشار

 

پی‌نوشت:

[1] - شهرک‌های اسرائیلی به شهرک‌های غیرنظامی‌ای گفته می‌شود که شهروندان یهودی اسرائیلی در آنها ساکن هستند. اسرائیل پس از پیروزی بر اعراب در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷، برخلاف حقوق بین‌الملل دست به ایجاد این شهرک‌ها در اراضی اشغالی زد. شهرک‌های اسرائیلی هم‌اکنون در اراضی فلسطینی در کرانه باختری رود اردن (از جمله اورشلیم شرقی) و بلندی‌های جولان که سرزمین سوریه است مستقر شده‌اند. شهرک‌های اسرائیلی قبلاً در شبه‌جزیره سینا (بخشی از خاک مصر) و در منطقه فلسطینی نوار غزه نیز ساخته شده بودند اما پس از پیمان صلح اسرائیل و مصر در سال ۱۹۷۹، اسرائیل ۱۸ شهرک در شبه‌جزیره سینا را برچید. همچنین در سال ۲۰۰۵، به عنوان بخشی از برنامه عقب‌نشینی از نوار غزه، ۲۱ شهرک اسرائیلی در نوار غزه و ۴ شهرک اسرائیلی در کرانه باختری را برچید. اسرائیل در شرق اورشلیم و بخش اشغالی بلندی‌های جولان، که هردو از سوی دولت اسرائیل به این کشور ضمیمه شده، دست به شهرک‌سازی زده است. جامعه بین‌المللی این دو منطقه را تحت اشغال دولت اسرائیل قلمداد کرده و ساخت و سازهای اسرائیل در این مناطق را شهرک‌سازی غیرقانونی محسوب می‌کند. دیوان بین‌المللی دادگستری در رأی مشورتی سال ۲۰۰۴ درباره دیوار حائل کرانه غربی، شهرک‌های اسرائیلی را غیرقانونی اعلام کرد. اسرائیل همچنان در کرانه غربی به توسعه شهرک‌های باقیمانده خود ادامه می‌دهد و علیرغم فشار از سوی جامعه بین‌المللی، در مناطق جدید نیز دست به شهرک‌سازی می‌زند.انتقال شهروندان غیرنظامی یک قدرت اشغالگر به منطقه اشغال‌شده، جنایت جنگی است اما اسرائیل انطباق این عنوان به اقداماتش در کرانه باختری را رد می‌کند. در ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹، دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کرد که تحقیقی درباره جنایات جنگی ادعایی در فلسطین را آغاز کرده است. جامعه جهانی شهرک‌سازی‌های اسرائیل را خلاف حقوق بین‌الملل می‌داند و سازمان ملل نیز تاکنون بارها این دیدگاه را مطرح کرده است که شهرک‌سازی اسرائیل مصداق نقض کنوانسیون چهارم ژنو است.دولت ایالات متحده نیز دهه‌ها شهرک‌سازی اسرائیل را «نامشروع» قلمداد می‌کرد اما دولت دونالد ترامپ در نوامبر ۲۰۱۹ این موضع را تغییر داد و اعلام کرد که «ایجاد شهرک‌های غیرنظامی اسرائیلی در کرانه باختری، به خودی خود، ناقض حقوق بین‌الملل نیست»! به گفته سازمان غیردولتی صلح اکنون که برای برقراری صلح میان اعراب و اسرائیل تلاش می‌کند، بر اساس ارقام ارائه‌شده از سوی اداره مرکزی آمار اسرائیل در پایان سال ۲۰۱۸، تعداد شهرک‌نشینان اسرائیلی ۴۲۷٬۸۰۰ نفر است که افزایش ۱۴٬۴۰۰ نفری طی سال پیش از آن را نشان می‌دهد.سازمان حقوق بشری بتسیلم در اسرائیل، در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۹، تخمین زد که ۲۰۹٬۲۷۰ نفر در بخش شرقی اورشلیم زندگی می‌کنند اما سازمان صلح خاورمیانه (FMEP) از قول دانیل سیدمان این رقم را در اواخر سال ۲۰۱۹ معادل ۲۱۸٬۰۰۰ نفر تخمین زده است. آمار جمعیت شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری، به غیر از سکنه بخش شرقی اورشلیم، نشان‌دهنده رقمی بالغ بر ۴۰۰٬۰۰۰ نفر شهروند یهودی اسرائیل است. در شهرک‌های واقع در بخش شرقی اورشلیم بیش از ۳۰۰٬۰۰۰ شهروند اسرائیل (هم شهروندان یهودی اسرائیل و هم شهروندان عرب اسرائیل) ساکن هستند و بیش از ۲۰٬۰۰۰ شهروند اسرائیلی نیز در شهرک‌های واقع در بلندی‌های جولان زندگی می‌کنند.

2- Saei. Shahrokh. Israeli ministers painting genocidal scenario for the West Bank. Tehrantimes/ Monday:   January, 6, 2025 - 22:23

[3] - یورش شهرک نشینان اسرائیلی به کرانه باختری. دنیای اقتصاد. سه شنبه: 18 دی ماه 1403 / 07:10- شماره خبر : ۴۱۴۱۷۴۹.

 

[4] - هاآرتص: اسرائیل کرانه باختری را به غزه دوم تبدیل کرده است. سایت تحلیلی خبری عصر ایران. تاریخ انتشار: یکشنبه 18 شهریور ماه 1403 /  ۰۰:۴۹ - کد خبر ۹۹۵۷۲۷.  

[5] - پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی.

[6] - در بحبوحۀ جنگ غزه، در جبهه کرانه باختری چه می‌گذرد؟. پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز. دوشنبه: ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹- کد خبر 1640757.

دکتر اسدالله افشار

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/103300کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرون