پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، اسرائیل نه تنها مردم فلسطین را در نوار غزه و کرانه باختری قتل عام میکند، بلکه سابقه طولانی در انجام عملیاتهای مرگبار در کشورهایی مانند لبنان و سوریه دارد.
اسرائیل علاوه بر هدف قرار دادن غیرنظامیان و مبارزان مقاومت، از تاکتیکهای جنگ الکترونیک برای رفع عطش خون ریزی خود در فلسطین و فراتر از آن استفاده میکند.
انفجار انبوه مرگبار پیجرها در لبنان نشان داد که اسرائیل به جان غیرنظامیان توجهی ندارد و نسبت به بی اعتنا می باشد.
هزاران نفر از جمله اعضای جنبش مقاومت حزبالله در روز سهشنبه17 سپتامبر( 27 شهریورماه) پس از انفجار همزمان پیجرهایی که توسط لبنانیها استفاده میشد، مجروح و بیش از دهها نفر دیگر کشته شدند.
هنگامی که مردم در حال خرید یا نشستن در کافه ها یا رانندگی با ماشین و موتور سیکلت بودند، پیجرهای موجود در دست یا جیب آنها شروع به گرم شدن کرده و سپس منفجر شده اند. [1]
به گزارش آسوشیتدپرس، مجروحان با برانکارد به داخل بیمارستان ها منتقل شدند، برخی از آنها دستهایشان صدمه دیده بود، و برخی دیگر هم بخشی از صورت هایشان از شدت انفجار آسیب دیده یا سوراخهایی در لگن و پاهایشان ایجاد شده بود.
فراسالابیض وزیر بهداشت لبنان شامگاه سهشنبه تعداد زخمیها را دو هزار و ۷۵۰ نفر و تعداد شهدا را هشت نفر از جمله یک کودک اعلام کرد. این فاجعه بر اثر انفجار دستگاههای ارتباطی دستی از نوع پیجر رخ داده است. الجزیره به نقل از یک منبع امنیتی گزارش کرده که انفجار دستگاههای ارتباطی در لبنان ناشی از نفوذ از طریق فناوری بیسیم بوده است. این منبع توضیح داد که انفجار دستگاههای ارتباطی در مناطقی از جمله ضاحیه جنوبی بیروت، بقاع و جنوب لبنان رخ داده است.
از نگاه کارشناسان و تحلیل گران؛ حمله خونين اسراييل به حزبالله می تواند فصل تازه روياروييها در منطقه را رقم زند.
بازتاب حمله سایبری رژیم صهیونیستی در دنیا
اين حمله سايبري در رسانههاي جهان بازتاب گستردهاي داشته است که در ذیل به آن ها اشاره میگردد:
1- خبرگزاری رویترز گزارش داد دستگاههای ارتباطی منفجر شده در لبنان از جدیدترین مدلهاییاند که حزبالله در چند ماه اخیر وارد کرده است. در عین حال، روزنامه والاستریتژورنال به نقل از منابع مطلع نوشت که دستگاههای ارتباطی هدفگذاریشده در لبنان بخشی از محموله جدیدی بودند که اخیرا حزبالله دریافت کرده است.
2- آسوشیتدپرس به نقل ازمنابع نزدیک به حزبالله گزارش داد دستگاههای ارتباطی جدید مجهز به باتریهای لیتیوم بوده و پیش از انفجار با گرمای شدید دمای باتریها مواجه شدهاند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام لبنانی که نامش فاش نشده گزارش داد احتمالا هدفگیری دستگاههای ارتباطی نتیجه حمله سایبری صهیونیستی است.
3- خبرگزاری لبنان اعلام کرد: «رژیمصهیونیستی به دستگاههای پیجر قابل حمل ارتباطی نفوذ کرده و با فناوری پیشرفته آنها را منفجر کرده است.»
4- شبکه ۱۲ رژیمصهیونیستی گزارش داد یکی از مشاوران پیشین بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیمصهیونیستی، تلآویو را عامل این انفجار اعلام کرده است.
5- روزنامه یدیعوت آحرونوت گزارش داد مشاور سابق نتانیاهو توییت خود را که به مسئولیت رژیمصهیونیستی در حملات بیروت اشاره کرده بود، پس از چند دقیقه از انتشار آن حذف کرد.
6- به گزارش الجزيره، رييس كنست (پارلمان اسراييل) در گفت و گو با كانال 12 مدعي شد در ماههاي اخير اسراييل براي يافتن راهحلي غيرنظامي در شمال تلاش بسياري كرده و ديگر براي ديپلماسي و راهحل غيرنظامي صبر نخواهد كرد.
7- به گزارش الميادين، بيانيه سران اسراييلي، نشان از نوعي پذيرش ضمني مسووليت انفجار هزاران دستگاه ارتباطي در لبنان تلقي ميشود.
8- به گزارش سيانان، اين حمله سايبري، عمليات مشتركي بين سرويس اطلاعاتي اسراييل، موساد و ارتش اسراييل بود.
9- واشنگتنپست با انتشار گزارشي مدعي شد اسراييل با تركيب جنگ سايبري و عمليات خرابكارانه حملات خونين سهشنبه را اجرايي كرد. حالا نوبت حزبالله است تا پاسخ دهد. مقامات اسراييلي سهشنبه شب خود را براي حملات تلافيجويانهاي آماده كردند كه اگر مهار نشود، ميتواند جنگ همهجانبه منطقهاي را رقم بزند.
10- روزنامه المانيتور سهشنبه شب گزارش داد، اسراييل با توسعه توانايياش براي تبديل دستگاههاي ارتباطي رقيب به بمب و خلع سلاح پيجرها مورد استفاده شايد دست به اقدامي پيشگيرانه زده است. تمايل اسراييل براي حمله به حزبالله نشاندهنده ديدگاه گستردهاي درميان اسراييليها است مبني براينكه اين بازيگر نميتواند از عهده جنگ فرسايشي طولانيمدت با اعضاي اين گروه برآيد.
11- وال استريت ژورنال در باب حمله اخير اسراييل مدعي شد، تلآويو تلاش داشت با اين حمله پيامي به حزبالله مخابره كند: اينكه اسراييل در جنگ احتمالي پيش رو قصد دارد به طور همزمان در بُعد نظامي و اطلاعاتي با حزبالله وارد جنگ شود.
12-كيم غطاس، روزنامهنگار لبناني و نويسنده مجله آتلانتيك، در پاسخ به چرايي اجراي عمليات خرابكارانه ازسوي اسراييل گفت كه اين عمليات ميتواند تلاشي براي تضعيف ادعايي حزبالله باشد، اما روشن است كه چنين اقداماتي ازسوي اسراييل به هيچ رو نميتواند بازدارندگي لازم را برايش ايجاد كند. غطاس افزود: باتوجه به برنامه اسراييل براي تقويت نيروهاي جبهه شمال، اين احتمال ميرود اين حمله سايبري مقدمهاي براي لشكركشي گسترده اسراييل عليه لبنان باشد، چراكه بهزعم اسراييل، در حال حاضر حزبالله ممكن است با آشفتگي و ضربه پس از سانحه مواجه شده باشد.[2]
وسایل ارتباطی بیشتری نیز روز چهارشنبه( 28 شهریور ماه) در بیروت منفجرگردید که باعث زخمی و کشته شدن نفرات بیشتری شد.
بمب گذاری های پیجر به طور گسترده به اسرائیل نسبت داده شده است، اما این رژیم رسما مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، یک مقام آمریکایی گفت تل آویو روز سه شنبه پس از پایان عملیات به ایالات متحده اطلاع داد. در این گزارش آمده است که این فرد به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده است زیرا آنها مجاز به بحث عمومی دراین خصوص خاص نیستند.
وجود شواهد مجرمانه
شواهد و اسنادی وجود دارد که رژیم نامشروع صهیونیستی را در این اقدام نفرت انگیز دخیل دانسته است. به گزارش خبرگزاری رویترز، موساد اسرائیل قبل از انفجارهای روز سه شنبه، مقدار کمی مواد منفجره را در داخل 5000 پیجر ساخت تایوان که توسط حزب الله وارد شده بود، جاسازی کرده است.
به نقل از منابع آگاه به نظر می رسد این طرح ماه ها در حال ساخت بوده است. موساد یک برد داخل دستگاه وارد کرده که دارای مواد منفجره بوده و قادر به دریافت کد بوده است. البته تشخیص آن از هر طریقی بسیار سخت است حتی با هر دستگاه و اسکنری.
براساس گزارش رویترز، 3000 نفر از پیجرها با ارسال پیام رمزگذاری شده برای آنها منفجر شدند و همزمان مواد منفجره را فعال کردند.
این منابع همچنین به رویترز گفتند که این دستگاهها توسط سرویس جاسوسی اسرائیل دستکاری و با تغییرات اعمال شده آماده عملیات گشته است.
شرکت «گولد آپولو» تولید کننده تایوانی پیجرها گفته است که این دستگاه ها توسط شرکت اروپایی BAC مستقر در پایتخت مجارستان بوداپست ساخته شده است.
صنعت فناوری تایوانی در بیانیه ای اعلام نمود: "با توجه به توافق نامه همکاری، ما به شرکت اروپایی BAC اجازه میدهیم از علامت تجاری برند خود برای فروش محصول در مناطق تعیین شده استفاده کند، اما طراحی و تولید محصولات فقط مسئولیت BAC است."
واشنگتن و تل آویو همچنین می خواهند حزب الله را از ادامه حملات خود علیه اسرائیل که با همبستگی با فلسطینیها در غزه انجام میشود ، باز دارند. از این رو ، آژانسهای جاسوسی اسرائیل و ایالات متحده ممکن است سناریوی مشترکی را برای ایجاد ضربه ای به حزب الله از طریق انفجار پیجرها، اجرا و عملیاتی نمایند.
انتقام از غیرنظامیان
این حادثه غم انگیز نیز سه هفته پس از برخورد حزب الله با«واحد۸۲۰۰» فرماندهی جنگهای سایبری اسرائیل[3]
در نزدیکی تل آویو که نزدیک به 100 تلفات برجای گذاشته است، رخ می دهد. این یک سایت حساس و استراتژیک اسرائیلی بود که مورد هدف جنبش مقاومت لبنان قرار گرفت. این در پاسخ به ترور اسرائیل از فواد شوکر ، فرمانده ارشد حزب الله ، در تاریخ 30 ژوئیه بود.
حزب الله با هدف قرار دادن پایگاه نظامی استراتژیک خود، اسرائیل را تحقیر کرد و رژیم صهیونیستی نیز از طریق انفجار پیجرها از مردم لبنان انتقام گرفت.
دو بیانیه مهم حزب الله
حزب الله لبنان در بیانیه اول؛ اسرائیل را برای بمب گذاریهای پیجر در سه شنبه مقصر دانسته و اعلام نمود:
از خداوند متعال رحمت برای شهیدانمان در راه قدس خواستاریم و برای مجروحین و مصدومین شفای عاجل طلب میکنیم. از اهالی محترم نیز میخواهیم که از شایعات و اطلاعات نادرست و گمراهکنندهای که توسط برخی نهادها برای جنگ روانی به نفع دشمن صهیونیستی پخش میشود، دوری کنند. بهویژه اینکه این مسائل همراه با تهدیدها و بزرگنماییهای دشمن صهیونیستی و ادعای تغییر وضعیت در شمال است... ما تأکید میکنیم که مقاومت در تمامی سطوح و واحدهای مختلف خود در بالاترین سطح آمادگی برای دفاع از لبنان و مردم پایدارش قرار دارد.
حزبالله لبنان در بیانیه دوم خود دشمن اسرائیلی را مسئول کامل این تجاوز جنایتکارانه خوانده و اعلام میدارد:
پس از بررسی تمام حقایق، دادهها و اطلاعات موجود در مورد حمله گناهآلودی که امروز بعدازظهر رخ داد، ما دشمن اسرائیلی را مسئول کامل این تجاوز جنایتکارانه میدانیم که بر غیرنظامیان نیزتأثیرگذاشت ومنجربه شهادت یا مجروحیت تعدادی ازمردم شد.افرادبه طرق مختلف مجروح میشوند... شهدا و مجروحان ما نماد مبارزه و فداکاری ما در راه قدس، پیروزی مردم شریف ما در نوار غزه و کرانه باختری و پشتیبانی میدانی مستمر و این موضع حمایت، حمایت و پشتیبانی ما از مقاومت دلیرانه فلسطین مایه سربلندی در دنیا و آخرت خواهد بود... این دشمن خیانتکار و جنایتکار قطعاً قصاص عادلانه خود را برای این تجاوز گناهآلود خواهد گرفت، از جایی که انتظار میرود و از جایی که انتظار نمیرود و خداوند به قول ما شاهد است.
جان کلام از نگاه کارشناسان و تحلیل گران این که؛
1- به نظر میرسد در آینده باید شاهد جنگهای آخرالزمانی و استفاده از ابزارهای تکنولوژیک به عنوان «سلاحهای جنگی جدید» باشیم.
2- انفجار پیجرها، از نگاه صاحب نظران حقوق بین الملل بنابر«ماده 2» بند 4 منشور ملل متحد؛ مصداق حمله مسلحانه و توسل به زور و نقض حقوق بینالملل محسوب میشود و با توجه به امارهها و قرینهها، شواهد، منبع حملات و نیات حملهکنندگان، شناسایی عامل ارتکاب این عمل متخلفانه بینالمللی محرز و انتساب این حملات به رژیم اسرائیل مشخص است.[4]
3- جنایت تروریستی رژیم اشغالگر از طریق پیجرها و سامانههای الکترونیکی علیه زنان، مردان و کودکان لبنان محکوم است و بدون تردید این گونه اقدامهای تروریستی از سر استیصال و شکستهای پیاپی اسرائیل بوده و به زودی با پاسخ کوبنده جبهه مقاومت، شاهد نابودی کامل این رژیم سفاک جنایتکارکودک کش خواهیم بود.
4- هرگونه واكنش و انتقام بايد براساس تحليل دقيق رفتار و اهداف اسراييل باشد. پيش از هرگونه اقدام نظامي، بايد استراتژيهاي محتاطانه تدوين گردد تا جبهه مقاومت در تله صهیونیست ها گرفتار نشوند. بهترين راهبرد استفاده از ابزارهاي ديپلماتيك و اطلاعاتي و پرهيز از ورود به جنگ مستقيم است.
پینوشت:
[1] - در تیرماه 1399 خبری توسط رسانههای ایرانی منتشر شد که نشان میداد یک خانم معلم اهوازی بر اثر انفجار گوشی جان باخته است. این معلم در بحبوحه همهگیری کرونا در آن سال و پس از استفاده از الکل برای ضدعفونی اقدام به تماس با تلفن همراه کرد که باعث وقوع انفجار و آتشسوزی شد. این فرد دو روز بعد به علت سوختگی و عفونت ناشی از سوختگی موبایل فوت کرد. در حادثهای دیگر، براساس خبری که رسانههای هندی در 5 فروردین (25 مارس) منتشر کردند، در پی وقوع انفجار در سوکت شارژ یک تلفن همراه و آتشسوزی به دنبال آن یک کودک هندی فوت کرد. از این دست حوادث نمونههای دیگری نیز وجود دارد از جمله مرگ مردی در مالزی بر اثر انفجار گوشیاش که شب احتمالا کنار خود در شارژ قرار داده بود و همچنین واقعهای مشابه در قزاقستان که جان یک دختر 14 ساله را گرفت. این اتفاقات نشان میدهد دستگاههای تلفن همراه و دیگر وسایل الکترونیکی که برای ارتباط استفاده میشوند دارای ظرفیت انفجارند. عامل اصلی این انفجارها نیز به نظر میرسد بیش از هر چیز به زنجیره شارژ آنها از شارژرها گرفته تا باتریها مربوط باشد. (شرارت سایبری در بیروت. حانیه قاسمیان. فرهیختگان: چهارشنبه 28 شهریورماه 1403- شماره 4231 )
[2] - پناهبر؛ احسان. بررسی تحليل رسانههاي جهان از پروژه خرابكارانه دیجیتالی اسراييل. اعتماد: پنجشنبه 29 شهریورماه 1403- شماره 5860.
[3] - واحد اصلی جمع آوری اطلاعات در دایره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (AMAN) به واحد 8200 معروف است. این واحد فرماندهی جنگ سایبری ارتش اسرائیل را بر عهده دارد و یکی از مهم ترین واحدهای اطلاعاتی جهان به شمار میرود.مرکز واحد 8200 در پایگاههای «گلیلوت» در «رامات هشارون» است که پایگاهی بسته محسوب میشود و هرکس اجازه ورود به آن را ندارد. این پایگاه همچنین یکی از بزرگترین پایگاههای شنود است که قوانین و ساختار نظامی هرمی بر آن حاکم است. این واحد را «مردخای الموگ» و رئیس وقت سازمان «موساد» آن را با هدف جمعآوری اطلاعات تأسیس کرد.هسته اولیه این واحد در دوران قیمومیت انگلیس بر فلسطین در دهه 30 قرن گذشته تأسیس شد. این واحد در سال 1948 و پس از اعلام تأسیس اسرائیل، خیلی زود به ارتش این رژیم ملحق شد. واحد 8200 در ابتدا، «واحد مرکزی جمعآوری اطلاعات» نامیده میشد. در ژوئیه 1948 به «شین م 2» تغییر نام داد و نقش آن کسب و جمعآوری اطلاعات از دشمنان اسرائیل در همه مناطق با استراق سمع به فرکانسها، گفتگوها و رمزگشایی آنها تعریف شد.اما پس از آن نامش به واحد 515 و در ادامه به واحد 848 تغییر یافت تا اینکه طی جنگ اکتبر سال 1973 به واحد 8200 تغییر نام یافت و این نام تاکنون روی آن است.واحد 8200 که گاهی اوقات از تحت عنوان واحد "SIGINT" نیز نامبرده میشود، ستون فقرات و شبکه عصبی جامعه اطلاعاتی اسرائیل است. این واحد برای ارتش اسرائیل به مثابه واحد اصلی جمعآوری اطلاعات و یکی از بزرگترین واحدهای نخبه آن است. فعالیتهای واحد 8200 در حوزه سایبری متمرکز است و مسئولیت جاسوسی الکترونیک و رهبری جنگ سایبری در ارتش اسرائیل را بر عهده دارد.
[4] - رحمتی؛ رضا. انفجار پیجرها و نقض حقوق بینالملل. وطن امروز: پنجشنبه 29 شهریورماه 1403- شماره 4133 .
دکتر اسدالله افشار
اشتراک گذاری: لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/98827