درحال بارگذاری

گروه: سیاست/بین الملل/ایران شناسه: ۱۰۵۳۳۴۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰ : ۱۸ بازدید: ۳۸۲۱دیدگاه: ۰

شهید نصرالله، در اوج عزّت و شکوه

شهید نصرالله، در اوج عزّت و شکوه دیروز دنیا شاهد تشییع پیکر بزرگ ابرمردی بود که تعریف دیگری از زندگی و مرگ را به رخ جهانیان کشید. «سیدحسن نصرالله» را می گویم که در بیش از سه دهه هدایت و فرماندهی حزب الله لبنان مسیر تاریخ را دگرگون ساخت و نشان داد انسان تا کجا می تواند پرواز کند.

پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، 24 ساعت قبل از مراسم تشییع سید حسن نصرالله، خیابان‌های بیروت جلوه دیگری به خود گرفته بود. پرچم‌های لبنان و حزب‌الله در نقاط مختلف به اهتزازدرآمد، درحالی که عکس‌های عظیم رهبرفقید حزب‌الله و دیگر شهدای مقاومت، میدان‌ها و نمای ساختمان‌ها را با شعارها و پیام‌های ادای احترام تزیین کردند.

دیروز دنیا شاهد تشییع پیکر بزرگ ابرمردی بود که تعریف دیگری از زندگی و مرگ را به رخ جهانیان کشید. «سیدحسن نصرالله» را می گویم که در بیش از سه دهه هدایت و فرماندهی حزب الله لبنان مسیر تاریخ را دگرگون ساخت و نشان داد انسان تا  کجا می تواند پرواز کند. او استکبار جهانی و صهیونیست های نسل کش و بسیاری از اهل باطل را در 30 سال گذشته مرعوب ساخته و به سازش و تسلیم وا داشت. این شهید بزرگوار و سایر همرزمان شهیدش از دلدادگان سالارکربلا بودند و به عشق شهید پرچم «هیهات منّا الذلّه» را برافراشتند تا این راه همچنان بدون رهرو باقی نماند.

روزیکشنبه 5 اسفند ماه( 23فوریه)، روزتشییع، سیل جمعیت مشتاقان این شهید عزیز و شهید سید هاشم   صفی الدین  جلوه خاصی به لبنان داده بود. دریای مردم آنقدر متراکم و زیبا و با شکوه بود که پرچم ها و تصاویر و پلاگاردها در آن  محو شده بودند. آنچه توجه را به خود جلب کرد، تعداد بی سابقه شهروندانی بود که پنج ماه پس از درگذشت رهبر عزیزشان در سوگ از دست دادن او سوگوار بودند.

ورزشگاه کمیل شمعون(Camille Chamoun) به قلب این رویداد تبدیل شد و 80000 شرکت کننده داشت. آن سوی دیوارهای استادیوم، ده‌ها هزار نفر دیگر در خیابان‌ها ازدحام کردند. در حالی که مردم امیدوار بودند برای بار آخر و برای تجلیل در کنار تابوت نصرالله و معاونش سید هاشم صفی الدین باشند، کیلومترها صف دور استادیوم کشیده بودند. تجمعی که نه فقط لبنانی‌ها، حتی روزنامه تایمز اسرائیل، آن را «بزرگ‌ترین تشییع جنازه لبنان در دهه‌های اخیر» خوانده است. منابع لبنانی می‌گویند فقط از ساعت ۵ بامداد روز شنبه تا اواخراین روز، بیش از۵۰ هواپیما حامل شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع درفرودگاه بین‌المللی رفیق الحریری به زمین نشستند. در حالی که هزاران نفر از حامیان و دوستداران مقاومت از ده‌ها کشور، از چند روز قبل خود را به بیروت رسانده بودند، در لبنان شمار زیادی از لبنانی‌ها از شهر‌های مختلف در میان برف و سرما، با پای پیاده خود را به بیروت رساندند.

علی داموش، یکی ازمسئولان حزب الله به خبرنگاران گفت که حدود 800 شخصیت از 65 کشور جهان علاوه بر هزاران نفر در مراسم تشییع جنازه شرکت کردند.

لازم به ذکر است آتش بس شکننده ای از 27 نوامبر در لبنان برقرار است و به ماه ها جنگ فرامرزی بین اسرائیل و حزب الله پایان داد که در ماه سپتامبر به یک درگیری تمام عیار تبدیل شد.

بر اساس توافق آتش بس، اسرائیل قرار بود تا 26 ژانویه به طور کامل از جنوب لبنان عقب نشینی کند، اما پس از خودداری رژیم صهیونیستی از اجرای این مهلت تا 18 فوریه تمدید شد.

ارتش اسرائیل روزسه شنبه30 بهمن ماه( 18 فوریه) ازشهرهای جنوبی لبنان عقب نشینی کرد، اما درپنج پاسگاه مرزی حضور نظامی خود را حفظ نمود.  

 

رسانه‌های بین المللی: سیدحسن نصرالله؛ سمبل قدرت و دین

نیویورک‌تایمز تشییع بزرگ بیروت را حاوی این پیام حزب‌الله دانسته که«اگرچه رهبرانش کشته شده، خزانه‌هایش خالی شده، متحد سوری‌اش، بشار اسد، سرنگون شده، با این حال این گروه برقرار خواهد ماند».

نفیسه کوهنورد هم، خبرنگار معروف شبکه بی‌بی‌سی فارسی نیز نوشته است: «برگزاری مراسمی باشکوه که به‌دقت سازماندهی شده حزب‌الله می‌خواهد این پیام را بدهد که به رغم همه ضربه‌ها و از دست دادن رهبر و فرماندهانش، همچنان پا برجاست و طرفدارانش هنوز در میدان. پیامی که شرکت‌کنندگان در این مراسم هم گویا می‌خواهند به رسانه‌ها منتقل کنند.

آسوشیتدپرس هم نوشت: «حزب‌الله از حامیان خود خواسته در مراسم تشییع شرکت کنند تا نشان دهند این گروه با وجود تحمل ضربات شدید در طول جنگ ۱۴ ماهه با اسرائیل و کشته شدن بسیاری از مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی آن، همچنان قدرتمند است.»

آلبرت کوستانیان، اقتصاددان و روزنامه‌نگار و مجری یکی از برنامه‌های سیاسی مهم تحت عنوان «چشم‌انداز ۲۰۳۰» در شرکت بین‌المللی رادیو و تلویزیون لبنان، در مصاحبه با فرانس ۲۴ درباره اهمیت نمادین و سیاسی مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله می‌گوید: «این مراسم عمدتاً از نظر حزب‌الله و حامیان آن نمادین است زیرا سیدحسن نصرالله فقط رهبر آنها نبود بلکه شخصیت کاریزماتیک بی‌نظیری محسوب می‌شد. از دید آنها وی سمبل قدرت و دین بود. او یک قدیس بود، سنت شیعی نقش مهمی را برای نماد‌های عرفانی قائل است.»

دیوید وود، تحلیلگر ارشد لبنانی در گروه بین‌المللی بحران به واشینگتن‌پست گفته است: «رهبران حزب‌الله امیدوارند جذابیت مردمی پایدارحزب را،به طوریکسان برای بازیگران داخلی وبین‌المللی، به‌رغم شکست‌های اخیر، به نمایش بگذارند.»

مراسم تشییع پیکر رهبران مقاومت در خارج از لبنان نیز برگزار شد که به نوشته واشنگتن‌پست این مراسم‌ها در عراق و یمن «بازتابی از محبوبیت نصرالله در خارج از کشور بود.»

علی فیاض، یکی از نمایندگان شاخه سیاسی حزب الله که در مراسم تشییع جنازه شرکت کرد، گفت: «این جمعیت انبوه تأیید می‌کند که حزب‌الله همچنان محبوب‌ترین حزب در سطح لبنان است، و در نتیجه، همه صحبت‌هایی که درباره ضعیف بودن یا تحقیر شدن حزب‌الله وجود دارد، بی‌جا است».

 

دبیرکل حزب‌الله: ما راه سید نصرالله را تا پایان ادامه خواهیم داد

دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی خود در ورزشگاه کمیل شمعون گفت: «به نام برادرم، دوستم و مقتدایم سیدحسن نصرالله شما را خطاب قرار می‌دهم:‌ای شریف‌ترین مردم و وفادارترین مردم و عزیزترین مردم و‌ای کسانی که ما را سربلند کردید. امروز با عزیز دل رزمندگان و مردم و فقرا و مستضعفان روی زمین و فلسطینیان وداع می‌کنیم.»

او با اشاره به دبیرکل شهید حزب‌الله گفت که ما این امانت را حفظ می‌کنیم و در این خط به مسیرمان ادامه خواهیم داد و وصیتت را اجرا می‌کنیم. می‌خواهم با تو بیعت کنم و مردمت نیز می‌خواهند در همین مسیر با تو بیعت کنند. با این جمله با تو بیعت می‌کنیم که من بر این عهد می‌مانم‌ای نصرالله! دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: «ما راه سید نصرالله را تا پایان ادامه خواهیم داد حتی اگر خانه‌های ما روی سرمان خراب شود و همه شهید شویم. ما به عهد خود با تو‌ای نصرالله پایبند هستیم و مسیر تو را تا شهادت ادامه خواهیم داد!»

نعیم قاسم گفت که این «اجتماع عظیم در تشییع پیکر شهید نصرالله نه فقط بی‌نظیر است، بلکه در طول تاریخ لبنان اتفاق نیفتاده است.» وی ادامه داد: «با یکدیگر خواهیم ماند و در کنار یکدیگر مقاومت خواهیم نمود، چرا که ما بر عهد خود با نصرالله باقی خواهیم ماند. این اجتماع نشان‌دهنده وحدت ملی و قومی و اسلامی است.» او یک بار دیگر هشدار داد: «باقی ماندن نظامیان صهیونیست در لبنان اشغالگری و تجاوز است. ادامه حملات هوایی به لبنان تجاوز است و اسرائیل نمی‌تواند این تجاوز‌ها را ادامه دهد. بدانید که مقاومت حضور دارد و ما ایمان داریم که پیروزی نهایی حتمی است. این پیروزی ممکن است طول بکشد، اما قطعاً محقق خواهد شد.»

شیخ قاسم با قدردانی از حضور گسترده مردم در این مراسم، اظهارداشت: بسیج توده‌ای امروز در تاریخ لبنان بی‌نظیر است. شما مردمی وفادار و سخاوتمند هستید. وی همچنین از اعضای زندانی حزب الله یاد کرد و قول داد: ما به اسرای خود درود می فرستیم و به آنها می گوییم که آنها را با صهیونیست ها رها نمی کنیم.

شیخ قاسم اسرائیل و متحدانش را محکوم کرد و تأکید کرد: ما با رژیم صهیونیستی و حامیان ظالم آن یعنی آمریکا که در مقابل غزه، فلسطین، لبنان، عراق و ایران ایستاده بودند، مقابله کردیم. وی علیرغم فشارهای بسیار زیاد، از قدرت و استقامت حزب الله تجلیل کرد و خاطرنشان نمود: «میزان فشارهای بر مقاومت، رزمندگان و پایگاه مردمی بی‌سابقه بود، اما از سوی دیگر، ایستادگی و استقامت مقاومت هم در این مسیر مبارزه پر فراز و نشیب در نوع خود بی نظیر و بی‌سابقه بود.

شیخ قاسم درباره آتش‌بس با اسرائیل هم چنین توضیح داد: ما با درخواست دشمن برای آتش‌بس موافقت کردیم زیرا هیچ علاقه‌ای به ادامه جنگ بدون پیش‌بینی سیاسی و نظامی نداشتیم.

وی افزود: نقطه قوت ما این است که بر اساس اصول خود با درخواست دشمن برای آتش بس موافقت کردیم. وی در ادامه با بیان اینکه «پیروزی اجتناب ناپذیر در راه است»، خاطرنشان کرد که اسرائیل قادر نخواهد بود آنچه را که از طریق جنگ به دست نیاورد، از طریق سیاست بدست آورد.

رهبرجدید حزب‌الله همچنین روزیکشنبه به اسرائیل هشدارداد که این گروه به دولت برای اطمینان از برقراری آتش‌بس اعتماد کرده است. او گفت، با این حال، اگر رژیم همچنان به نقض توافق ادامه دهد، ممکن است در روزهای بعد حزب الله مجبور به مداخله شود.

اسرائیل ماه ها پس از ترور نصرالله در یک حمله هوایی شدید در ماه سپتامبر، تلاش کرد لبنانی ها را از برگزاری مراسم تشییع جنازه عمومی برای نصرالله جلوگیری کند. در روز تشييع مراسم، جنگنده‌هاي رژيم صهیونیستی با انجام عملیات رعب انگیز اقدام به شکستن ديوار صوتي بر بالای سر عزاداران نمودند و تلاش کردند نظم مراسم را بر هم زنند. جمعیت میلیونی محل مراسم را ترک نکردند و در ادامه مراسم شعار "مرگ بر اسرائیل" سر دادند. [1]

سحر العطار، یک عزادار که از دره بقاع لبنان برای تشییع جنازه سفر کرده است، گفت: «حتی اگر زیر گلوله هم قرار می‌گرفتیم» باز در مراسم خاکسپاری نصرالله شرکت می کردیم.

تارا اوگریدی، فعال ایرلندی، پرچم کشورش را به اهتزاز درآورد و گفت که به بیروت آمده است تا در کنار مردم لبنان و مقاومت آنها در برابر رژیم صهیونیستی که وحشیانه به بمباران جنوب لبنان ادامه می‌دهند، بایستد. او نصرالله را به مایکل کولینز انقلابی ایرلندی اوایل قرن بیستم تشبیه کرد.[2]

 

نصرالله از نگاه یک دوست قدیمی

آیت الله عباس کعبی نسب از روحانیون بانفوذ ایرانی و از اعضای شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری و از اساتید محترم دانشگاه است. او همچنین از دوستان دیرینه رهبرفقید حزب الله، سید حسن نصرالله است.

این روحانی 63 ساله در مصاحبه با تهران تایمز درباره اولین آشنایی خود با نصرالله، بینش خود از شخصیت نصرالله و دیدگاه خود در مورد آینده جنبش حزب الله لبنان پس از شهادت رهبر این حزب که در ماه سپتامبر طی یک حمله هوایی سنگین بی سابقه توسط اسرائیل ترور شد، صحبت کرد.

متن کامل این مصاحبه را در زیر می‌خوانید:

اولین بار چه زمانی با مرحوم نصرالله آشنا شدید و رابطه شما با ایشان چگونه شکل گرفت؟

اوایل سال 1361 به لبنان سفر کردم. از آن زمان به بعد هر روز با شهید نصرالله در ارتباط بودم. می توانم بگویم که با ایشان، شهید سید عباس موسوی و همه افرادی که بعداً بنیانگذار حزب الله شدند، ارتباط نزدیک داشتم. ما حتی قبل از اینکه حزب الله رسما به عنوان یک سازمان مقاومت در لبنان تأسیس شود، دوست شدیم. تا حدود یک سال قبل از شهادتش، مرتب او را می دیدم، کمکش می کردم و ارتباط مستمر با او برقرار می کردم. من چندین بار در سال به لبنان سفر می‌کردم و همچنین روابط محکمی با کل حزب‌الله داشتم.

در طول سال‌ها متوجه شدم که یکی از عناصر اصلی فداکاری شهید نصرالله، بی‌ثباتی ایشان با ولایت فقیه و اعتقاد راسخ ایشان به فقیه، چه در تئوری و چه در عمل است. وی در سن 22 سالگی از امام خمینی (ره) مجوز کامل دریافت فرائض دینی را دریافت کرد و همچنین با امام خامنه ای ارتباط بسیار نزدیک و مستمر داشت. علاوه بر این، او ارتباطات گسترده ای با شبکه مقاومت در سراسر منطقه و حتی با مبارزان آزادی در سراسر جهان برقرار کرد.

 

به نظر شما مرحوم نصرالله چگونه به جنبش مقاومت در لبنان و سراسر منطقه کمک کرد؟

شهید سید حسن نصرالله جذابیتی عمیق و کم نظیر برای طیف وسیعی از مردم امت اسلامی و مبارزان آزادی در سراسر جهان داشت. شخصیت او فراتر از کاریزما بود. هر کس به سخنان او گوش فرا می داد و یا با او وقت می گذراند، به حضور روحانی و نورانی او جلب می شد، مگر اینکه دل هایشان از نفرت و دشمنی نسبت به انسانیت پر می شد. مردم به طور طبیعی جذب شهید نصرالله شدند. سخنرانی‌ها، احساسات صمیمانه‌اش، تحلیل‌های دقیق و واقع‌بینانه‌اش و دیدگاه‌های آینده‌نگر او- حتی پیش ‌بینی‌هایش درباره شهادت خودش- باعث جهانی شدن پیام مقاومت شد.

شهید نصرالله فراتر از شخصیت عمومی و فعالیت های علمی خود، یک استراتژیست نظامی استثنایی بود. او نقشی محوری در برنامه ریزی و اجرای عملیات نظامی گسترده علیه اشغالگران صهیونیست ایفا کرد که مهمترین آن در جنگ سال 2006 موسوم به جنگ جولای بود که منجر به پیروزی حزب الله شد. علاوه بر این، او یک سیاستمدار عملگرا و بسیار ماهر با بینش روشن بود که به تثبیت قدرت حزب الله و لبنان در مذاکرات سیاسی کمک کرد. نقش تعیین کننده او در تامین حقوق لبنان در میادین گازی مشترک با رژیم صهیونیستی مشهود بود.

یکی دیگر از جنبه های قابل توجه شخصیت شهید نصرالله فداکاری او در مبارزه با ظلم، عدالت خواهی و حمایت از مستضعفین و مستضعفان بود. رویکرد او به اسلام اجتماعی و ایجاد شبکه گسترده ای از حامیان   حزب الله موسوم به جمهوری مقاومت یکی از مهم ترین کمک های او بود. امروز حتی اعضای عادی حزب الله لبنان می توانند به سرعت در داخل سازمان به سمت های رهبری پیش بروند. جامعه حزب الله بر پایبندی به مقاومت، عدالت، قدرت، همبستگی و تأمین منافع ملی و منطقه ای لبنان و امت اسلامی بنا شده است.

 

به نظر شما آینده حزب الله چه خواهد بود؟

اگرچه شهادت شهید نصرالله ضربه ای بود، اما حزب الله لبنان به سرعت ساختار سیاسی و نظامی خود را بازسازی کرد. امروز روحیه شهید سید حسن نصرالله زنده شده است. حجت الاسلام والمسلمین آقای نعیم قاسم عملاً در هر دو حوزه نظامی و سیاسی در حال ادامه کار شهید نصرالله است. او همچنین دارای قابلیت های سیاسی و نظامی قابل توجه و همچنین کاریزما است. تشییع پیکر شهید نصرالله همچنین نشان دهنده نقطه عطف تاریخی در تاریخ مقاومت چه در سطح منطقه ای و چه در سطح بین المللی است. مبارزان آزادی و جنبش های مقاومت در سراسر منطقه و نسل جدید از روح شهید نصرالله الهام خواهند گرفت.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا بدون شک در تلاش است تا نفوذ شهید نصرالله را از بین ببرد. با این حال، روحیه مقاومتی که او از آن دفاع می کرد به یک مکتب فکری پویا و همیشه در حال رشد تبدیل شده است. نسل‌ها از سخنان، فداکاری، روحیه و میراث شهید نصرالله الهام گرفته‌اند و این نیروها در نهایت رژیم صهیونیستی را سرنگون خواهند کرد.

حزب الله لبنان از نظر ساختاری، استراتژیک و از نظر نیروی انسانی، لجستیکی و توان نظامی به سازمانی خودکفا تبدیل شده است. این کشور چنان ریشه های عمیق اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی پیدا کرده است که اکنون از دولت لبنان، مردم لبنان و نیروهای مسلح لبنان جدایی ناپذیر است. شهید نصرالله این به هم پیوستگی را «مثلث طلایی» ارتش، مردم و مقاومت می دانست. رژيم صهيونيستي و آمريكا با شكاف دادن بين ارتش، مردم و نهضت مقاومت، سعي در شكستن اين مثلث دارند. با این حال، استراتژی حزب الله پس از شهادت شهید نصرالله، تقویت و حفظ این پیوند حیاتی است. این مثلث طلایی انسجام و قدرت درونی حزب الله را فراهم می کند و می توان گفت که آن را شکست ناپذیر می کند.[3]

 

شهید نصرالله، اکنون در اوج عزّت

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام تاریخی روز یکشنبه 5 اسفند ماه خود به مناسبت برگزاری مراسم تشییع و تدفین مجاهد کبیر شهید سیّدحسن نصرالله و همچنین سیّدهاشم صفیّ‌الدّین به تجلیل از این دو شهید بزرگ مقاومت پرداخته و تأکید کردند: دشمن بداند که مقاومت در برابر غصب و ظلم و استکبار، تمام‌شدنی نیست و تا رسیدن به سرمنزل مقصود ادامه خواهد یافت.

رهبر انقلاب نصرالله را فرمانده پیشتاز مقاومت در منطقه توصیف کردند و گفتند که اکنون در اوج افتخار قرار دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: روح و راه نصرالله هر روز با شکوه‌تر می‌درخشد و راه را برای پیروانش روشن می‌کند.

همچنین نام نیک و چهره درخشان صفی الدین، یاران نزدیک و جزء جدایی ناپذیر رهبری مقاومت در لبنان، ستاره درخشانی در تاریخ این منطقه است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رحمت خداوند و بندگان صالحش را براین دوشخصیت بزرگوارو دیگر رزمندگان غیور و فداکار که اخیراً به شهادت رسیده‌اند و بر همه شهدای اسلام، مسئلت کردند.

تجلیل مقام معظم رهبری از شهید سید حسن نصرالله بسیار دقیق و هوشمندانه بیان شده است و این توصیف صاحب نظران، کارشناسان و تحلیل گران را هدایت می کند که اذعان دارند شهید سید حسن نصرالله؛    رسانه ای مستقل و قدرتمند، سیاست‌مداری باهوش، فرمانده‌ای دلاور، خطیبی سخن‌ور، صادق، شجاع، متواضع، بلند نظر، ناصر خلق و نصیر ولایت بود.

جان کلام این که؛ مراسم باشکوه وداع با شهید سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین هم حرکت عاطفی باید تلقی شود وهم می توان آن را نوعی فراخوان به یک حرکت بزرگ سیاسی و اجتماعی تشبیه نمود که پیام‌های مهم داخلی و خارجی به همراه دارد. به تعبیر درست و صحیح یکی از صاحب نظران؛ مقاومت یک نیروی سیاسی و اجتماعی است که نقشی تعیین‌کننده‌ در آینده لبنان خواهد داشت و البته باید اذعان داشت مقاومت تنها یک مفهوم سیاسی نیست، بلکه به جزئی از هویت ملی و فرهنگی مردم لبنان تبدیل شده است.[4]

 

دکتر اسدالله افشار

 

پی‌نوشت:

1- Zarfam. Soheila.  At the pinnacle of glory. Translator and author: Asadollah Afshar. Tehrantimes/ Sunday :February 23, 2025 - 22:28

[2]- مایکل کولینز (۱۶ اکتبر ۱۸۹۰ تا ۲۲ اوت ۱۹۲۲) رهبر انقلابی، وزیر دارایی، رئیس اداره اطلاعات IRA و عضو گروه ایرلندی در مباحثات و بستن قرارداد انگلیس-ایرلند و رئیس ارتش ملی ایرلند بود. وی در جریان جنگ داخلی ایرلند در ۲۲ اوت ۱۹۲۲ به ضرب گلوله کشته شد. وی از سوی بسیاری از جناح‌های درگیر در ایرلند به عنوان بانی ایرلند جدید شناخته می‌شود. در سال ۱۹۹۶ فیلمی با موضوع زندگی مبارزاتی وی توسط نیل جردن ساخته شد. این فیلم در سال ۱۳۸۶ توسط شبکه ۱ ایران، برنامه سینما ۱، دوبله و پخش شده‌است.

3- Nasrallah through the eyes of an old friend. Translator and author: Asadollah Afshar. Tehrantimes/ Sunday :February 23, 2025 - 22:21

[4] - علیزاده؛ مرتضی. زنده باد مقاومت. وطن امروز: دوشنبه 6 اسفند ماه 1403- کد خبر: ۴۰۲۰۱۶.

دکتر اسدالله افشار

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/105334کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ