درحال بارگذاری

گروه: سیاست / حوزه دولت/ایران شناسه: ۹۶۷۴۹۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶ : ۰۸ بازدید: ۱۶۴دیدگاه: ۰

محرابیان:

رکورد رشد تولید برق در بین دولت‌های پس از جنگ شکسته شد

رکورد رشد تولید برق در بین دولت‌های پس از جنگ شکسته شد دولت‌های پس از جنگ بین سالانه ۵ میلیارد کیلووات ساعت تا ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت عملکرد داشتند، در دولت سیزدهم این عدد به ۱۵/۲ میلیارد کیلووات ساعت در سال رسیده است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «نيک رو» به نقل از فارس،‌ علی اکبر محرابیان در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم گزارشی از فعالیت این وزارت خانه اعلام کرد.

وی در ابتدا گفت: این گزارش حاصل حمایت و مدیریت رئیس جمهور شهید حضرت آیت الله رئیسی دولت محترم و حاصل تلاش ده‌ها هزار همکار ما اعم از مدیران، مهندسین، کارگران شرکت‌های پیمانکاری، مهندسین مشاور و شرکت‌های دانش‌ بنیان است.وی افزود: ما در صنعت برق در شروع دولت مجموعه مشترکین‌مان ۳۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود، در حال حاضر تعداد مشترکین به ۴۰ میلیون و ۷۰۰ هزار اشتراک رسیده است؛ یعنی بالغ بر ۳ میلیون اشتراک صنعتی کشاورزی عمومی تجاری و خانگی به مشترکین ما افزوده شده.محرابیان ادامه داد: کل افزایش برق تولیدی و مصرفی کشور از ۲۸۷ میلیون کیلووات ساعت در سال به ۳۳۲ میلیارد کیلووات ساعت رسیده؛ یعنی رشد حدود ۴۵/۷ تراوات ساعت داشته‌ایم.

اگر بخواهیم سرانه‌ای را بگیریم، سرانه این رشد سالانه ۱۵.۲ میلیارد کیلووات ساعت به تولید و مصرف کشور اضافه شده که بیش از ۸۰ درصد این افزایش تولید در بخش صنعت و تولید کشور مصرف شده است.وزیر نیرو عنوان کرد: مقایسه این عدد با اقدامات دولت‌های پس از جنگ عدد جالبی است؛ دولت‌های پس از جنگ بین سالانه ۵ میلیارد کیلووات ساعت تا ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت عملکرد داشتند، در دولت سیزدهم این عدد به ۱۵/۲ میلیارد کیلووات ساعت در سال رسیده است.


3 نیروگاه در مرداد ماه به بهره‌برداری می‌رسد
وی خبر داد:‌ در خصوص نیروگاه‌های منصوبه، ما در شروع دولت ۸۵ هزار مگاوات نیروگاه منصوبه داشتیم، در حال حاضر این عدد از ۹۳ هزار مگاوات عبور کرده، یعنی ۸۰۰۰ مگاوات نیروگاه منصوبه و در کنار این ۲۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولیدی نیروگاه‌های موجود ما با اجرای طرح‌های دانش بنیان و ارتقای توان افزوده شده و نیروگاه‌های متعددی نیز در نوبت بهره‌برداری هستند؛ در همین ماه مرداد سه نیروگاه سهند، رود شور و ری را به بهره‌برداری می‌رسانیم.
محرابیان خبرداد: یش از ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه در حال ساخت است که حدود ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی است، متوسط پیشرفت این نیروگاه‌ها ۵۰ درصد است. در بخش مدیریت انرژی نکته جالب توجه این است که بیش از ۵۰ درصد کل برق تولیدی و مصرفی کشور از طریق کنتورهای هوشمند مدیریت می‌شود که این بسیار ابزار مناسبی‌ است برای هم مدیریت مصرف و هم جلوگیری از اتلاف انرژی.وزیر نیرو تصریح کرد: در بخش آب خیلی مختصر اگر بخواهم عرض کنم، برنامه‌ای که در ابتدای شروع دولت توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد در آن برنامه ما هدف گذاری کردیم و برنامه اصلی منتشر شده و در دسترس همه کارشناسان و خبرگان صنعت است، در آن برنامه‌ها پیش بینی کردیم که ۵.۴ میلیارد متر مکعب به ظرفیت سدهای کشور اضافه کنیم؛سدهایی که به بهره‌برداری رسیده یا آبگیری شده یا مراسم رسمی داشته یا به هر صورت با توجه به پایان زود هنگام دولت هنوز مراسم برگزار نشده، بیش از 4/1 میلیارد متر مکعب این سدها به هدف رسیده یعنی ۷۵ هدفگذاری ۴ ساله.وی ادامه داد: در بخش آبرسانی که این دوره ضرورت داشت و به این مسئله خیلی توجه شود، با توجه به تنش‌های آبی که ما در اقصی نقاط کشور در شروع دولت داشتیم، شاخص خشکسالی ۳۶ ماهه دولت بسیار شدیدتر است از ۳۶ ماهه قبل از شروع دولت؛ یعنی در این دوره ما خشکسالی‌های بسیار زیادی داشتیم به خصوص در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰، علی رغم این می‌بینیم تنش‌های آبی ما به شدت کاهش پیدا کرده است.ما مسائل تابستان ۱۴۰۰ را در اقصی نقاط کشور خاطرمان است؛ مسائل خوزستان، سیستان و بلوچستان و مسائل کردستان، همدان، شهرکرد و انواع و اقسام شهرها و مناطقی که دارای تنش شدید آبی بودند.
وی مطرح کرد: هدف گذاری ۴ ساله ما ۷۰۰ میلیون متر مکعب طرح آبرسانی بود؛ آن عددی که تا امروز محقق شده و پروژه‌هایی که تمام شده یک میلیون و ۴۸۰ متر مکعب محقق شده است؛ یعنی ۲۱۱ درصد برنامه ۴ ساله. یعنی معادل یک دولت ۸ ساله در این دولت طرح‌های آبرسانی به هدف رسیده و اجرا شده که تعداد این‌ها زیاد است.محرابیان تاکید کرد: در موضوع آبرسانی روستایی که یک عقب ماندگی قابل توجهی داشتیم، طرح جهاد آبرسانی در دستور کار قرار گرفت با استفاده از ظرفیت‌های مختلف کشور و گروه‌های جهادی و نهادهای انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران و نهادهای خیرین و همچنین پیمانکاران بخش خصوصی ۱۰ هزار روستا را ما هدف گذاری کردیم، تعداد روستاهایی که تمام شده یعنی به هدف رسیده و مردم دارند از آب شبکه استفاده ۶۰۳۴ روستا است و الباقی روستاها نیز پروژه‌هایشان در متوسط پیشرفت حدود ۷۵ درصد قرار دارد و طبیعتاً در طی یک سال آینده این طرح‌ها کاملاً در صورت پیگیری قابلیت تکمیل را خواهد داشت.وزیر نیرو ادامه داد: یک موضوع بسیار مهم با توجه به فقر منابع آبی که این دوره در دستور کار قرار گرفت، استفاده از منابع آب‌های غیرمتعارف بود؛ مانند آب دریا و پساب تصفیه شده بهداشتی که پروژه‌های متعدد و کلانی در دستور کار قرار گرفت. باید تشکر کنم از وزارت صنایع و معادن که در این زمینه همکاری‌های خوبی را داشتند، از صنایع کشور و فعالان سرمایه‌گذاری در این حوزه طرح‌های کلانی در حوزه انتقال آب در دریا و منابع پساب بهداشتی ما در حال انجام داریم که بخشی از آنها به بهره‌برداری رسیده.
وی خبرداد: آبرسانی از محل آب دریا به شهرهای یزد و رفسنجان به طور کامل تمام شده، در ماه‌های آینده شهر کرمان و اردکان و شهرهای متعدد را ما به این منابع آبی وصل می‌کنیم که این‌ها به طور کامل از تنش آبی خارج خواهند شد؛ در حوزه مدیریت منابع آب طرح‌های متعددی را ما اجرا کردیم، مهمترین آن تصمیم نقشه جامع آب کشور است که واقعاً یک سند بسیار ارزشمند است؛ با حمایت حضرت آیت الله رئیسی این نقشه در شورای عالی آب تصویب شد.

وزیر نیرو گفت: طرح نوین دولت در مدیریت توأمان آب و برق است که یک طرح بی‌نظیری است؛ ما حدود ۲۴۰ هزار چاه کشاورزی داریم که این عدد همگی دارای کنترل هوشمند فهام هستند. از طریق مدیریت این کنسول‌ها آب درون چاه‌ها را ما مدیریت می‌کنیم؛ یک سیستم دیس پکینگ اختصاصی که هم شفافیت و هم قانون گرایی و هم عدالت در توزیع آب برای اولین بار در این حوزه اجرایی می‌شود که موضوع بسیار مهمی است.محرابیان تصریح کرد:‌ در مدیریت سیلاب کارهای بی‌نظیری صورت گرفت؛ در این دوره دولت سیلاب‌هایی داشتیم که در تاریخ بی‌نظیر بودند.مانند سیلابی که در منطقه سیستان و بلوچستان در منطقه کنارک و چابهار در ماه‌های گذشته اتفاق افتاد. ورودی سد کهیر ما بیش از ۹۰۰۰ متر مکعب سیلاب داشتیم که این عدد در وزارت نیرو ثبت نشده است ولی به گونه‌ای مدیریت شد که کمترین خسارت انسانی را همراه داشت. اگر مقایسه کنیم این سیلاب‌ها را با سیلاب‌های گذشته میزان خسارت‌هایی که وارد شد جانی و مالی، می‌بینیم که در مدیریت سیلاب چه تحول عظیمی اتفاق افتاده که جا دارد از وزارت کشور به ویژه شخص دکتر وحیدی تقدیر و تشکر داشته باشیم.

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/96749کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ