درحال بارگذاری

گروه: اقتصادی / حوزه نفت و انرژی/ایران شناسه: ۸۱۲۱۴۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۵۶ : ۰۹ بازدید: ۱۶۲دیدگاه: ۰

وزیر نیرو در جمع خبرنگاران؛

پیگیر حق‌آبه هیرمند هستیم/ پساب به زودی وارد بورس انرژی می‌شود

پیگیر حق‌آبه هیرمند هستیم/ پساب به زودی وارد بورس انرژی می‌شود وزیر نیرو با اشاره به عرضه پساب در روزها و هفته‌های آینده در بورس انرژی گفت: تدابیری برای صنایع آب بر در نظر گرفته شده تا بتوانند پساب را خریداری کرده و به فعالیت خود بپردازند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «نيک رو» به نقل از مهر، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه رونمایی از پیشخوان رصد منابع آب کشور در جمع خبرنگاران در رابطه با ایجاد بازار پساب در بورس انرژی گفت: در بند «ع» تبصره ۸ قانون بودجه پیش بینی شده برای تأمین آب بیشتر برای صنایع، وزارت نیرو اقدام به باز تخصیص پساب بهداشتی و آب دریا کند که به این ترتیب آب بیشتری در اختیار صنایع قرار می‌گیرد. از این طریق ۲ میلیارد متر مکعب آب صنایع تأمین می‌شود و صنایع می‌توانند طرح‌های توسعه خود را بدون اتکا به آب‌های سطحی و زیر زمینی فراهم کنند.

وی ادامه داد: این موضوع مربوط به صنایع آب بر است و ما بر اساس قانون باید شرایط رقابتی را فراهم کنیم به همین منظور طی روزها و هفته‌های آینده شاهد گشایش بازار پساب در بورس انرژی خواهیم بود.

وزیر نیرو خاطر نشان کرد: اخیراً بانک جهانی به وضعیت کشورها در دسترسی به آب شرب در بخش‌های شهری و روستایی پرداخت و گزارشی منتشر شد که کشور ما بر اساس آن هم در سطح جهان و هم در سطح منطقه در وضعیت ممتازی به سر می‌برد.

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش ۹۹.۳ درصد در بخش شهری و در بخش روستایی ۸۲ درصد آبرسانی انجام می‌شود. در متوسط جهانی تأمین آب شهری ۸۵ درصد و روستایی ۵۹ درصد ذکر شده است. از دو جنبه این گزارش مهم است اینکه ایران پیشتاز در تأمین آب بخش شهری و روستایی است و دیگر اینکه ایران از کشورهای پیشرو است.

محرابیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر حق‌آبه ایران از رود هیرمند، افزود: هنوز با وجود رایزنی‌های متعدد درباره رهاسازی آب این موضوع هنوز محقق نشده است.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری تاکید بر این موضوع دارد و از همه مسئولان درخواست کرده‌اند که به این مهم توجه داشته باشند. با وجود تحقق نیافتن حق‌آبه ما اقدام‌های لازم را برای تأمین آب انجام می‌دهیم.

محرابیان مهم‌ترین اقدامات را انتقال آب از آبخوان دشت تهلاب سیستان و بلوچستان برشمرد و بیان کرد: آبخوان تهلاب، آب زیادی دارد و می‌تواند بخشی از نیاز این استان را تأمین کند. همچنین انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی که ۱۲ و نیم درصد پیشرفت داشته است.

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/81214کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ