پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، رئیسجمهور جدید آمریکا در همراهی با پیکربندی نوین خاورمیانه، با انتقام جویی سرمست کننده، ایران را به تیررس تغییر رژیم بازگردانده است.
نشانهها حاکی از آن است که ایران در سال آینده با تشدید خصومت آمریکا برای تغییر رژیم مواجه خواهد شد.
سقوط ناگهانی سوریه و انزوای حزب الله لبنان - متحدان منطقه ای ایران - تهران را آسیب پذیر جلوه داده است.
تندروهای ضد ایران در ایالات متحده در مورد چشم انداز تغییر رژیم در تهران جسورتر شده اند.
مرگ اخیر جیمی کارتر در 100 سالگی نشان می دهد که جمهوری اسلامی تا چه اندازه برای خواسته های امپراتوری واشنگتن جایزه ای بزرگ به شمار می رود. کارتر به عنوان رئیس جمهور آمریکا که ایران را در سال 1979 به عنوان یک کشور اقماری مهم برای قدرت ایالات متحده در خاورمیانه از دست داد، تحقیر شد.
بیش از چهار دهه است که قدرت امپریالیستی آمریکا به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی و بازگرداندن کشور فارس به جمع جهانی آمریکا بوده است.
اگرچه، آنتونی بلینکن به عنوان وزیر امور خارجه ایالات متحده ماه گذشته ناله کرد که «آزمایشهای تغییر رژیم» آمریکا در ایران شکست خورده است.
با این حال، اکنون در واشنگتن شور و اشتیاق تازه ای برای دریافت جایزه فارسی وجود دارد.
هوس تغییر رژیم در تهران با سقوط چشمگیر رئیس جمهور اسد در سوریه به اوج خود رسیده است.
قانونگذاران آمریکایی و ایرانیان تبعیدی علناً خواستار بازگشت دولت جدید ترامپ به کمپین فشار حداکثری خود علیه تهران هستند زیرا معتقدند "لحظه ای عالی" برای تغییر رژیم به وجود آمده است.
در اولین حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید (2017-2021)، او توافق هستهای ایران در دولت اوباما را لغو کرد و تحریم های اقتصادی را در آنچه به عنوان سیاست «فشار حداکثری» از آن یاد می شد، تشدید کرد..”
گروهی از جمهوریخواهان و دموکراتها از ایالات متحده میخواهند تا از فرصت ایران ضعیفشده برای سرنگونی حکومت آیتالله ها استفاده کند.
در یک انجمن اخیر در واشنگتن، این گزارش شده است که سخنران پشت سر سخنران برای تغییر رژیم در تهران شروع به حرافی کردند. سال ها بود که چنین آرزویی با شکست آمریکا و هولناک بودن جمهوری اسلامی کم رنگ شده بود.
“کوری بوکر، سناتور دموکرات گفت: ما موظف هستیم که در کنار متحدان بایستیم تا اطمینان حاصل کنیم که سرانجام سرکوب جمهوری اسلامی به پایان خواهد رسید..
“جین شاهین، یکی دیگر از سناتورهای دموکرات گفت: ایران تنها ضعف را نشان می دهد.
سناتور جمهوری خواه تد کروز از مواضع دیرینه خود علیه ایران ابراز خرسندی کرد: «من مدت طولانی است که مایلم به صراحت خواهان تغییر رژیم در ایران باشم... آیت الله سقوط خواهد کرد، آخوندها سقوط خواهند کرد، و ما خواهیم ماند و شاهد برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران خواهیم بود. تغییر در راه است و خیلی زود در راه است.”
جیمز جونز، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید، گفت: «تغییر زلزله وار و تکتونیکی در دولت سوریه... باید برای مردم ایران به این معنی باشد که تغییر در واقع در خاورمیانه امکان پذیر است..”
انقلاب اسلامی در سال 1979 شاه پهلوی، یکی از اقمار سرسخت آمریکایی را سرنگون کرد. انقلاب و گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران ضربه هولناکی به وجهه جهانی واشنگتن زد. شاه با کودتای 28 مرداد 1332 آمریکا و انگلیس به قدرت رسید و به مدت 26 سال، پادشاه دیکتاتوری با مشت آهنین به عنوان یک خریدار وفادار و عظیم تسلیحات آمریکایی و تامین کننده سود نفت حکومت کرد.
سرنگونی شاه ایران را در تیررس تغییر رژیم قرار داد. آمریکایی ها بین سال های 1980 و 1988 جنگ عراق و ایران را براه انداختند. حاکمان جدید اسلامی تحت تحریم های فلج کننده اقتصادی قرار گرفتند که در سال 2015 با امضای توافق هسته ای ایران با میانجیگری دولت اوباما کاهش یافت. در آن زمان، ایالات متحده در حال تلاش برای سیاست نرمتر تغییر رژیم و تعامل محدود بود.
ترامپ این سیاست را کنار گذاشت و به یک سیاست خصمانه تر بازگشت. ترامپ در 3 ژانویه 2020 دستور ترور سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد نظامی ایران را صادر کرد.
می توان انتظار داشت ترامپ در اولین سال دولت دوم خود که از 20 ژانویه آغاز می شود، ایران را هدف سیاست خارجی خود قرار دهد.
یک حس گیج کننده ای وجود دارد که جنگ اسرائیل با حمایت آمریکا علیه غزه، لبنان و یمن، جمهوری اسلامی را به شدت تضعیف کرده است.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود از برنامههای اسرائیل برای حمله نظامی به سایتهای هسته ای ایران حمایت کرد.
ترامپ وسوسه خواهد شد که ایران می تواند موفقیت اولیه برای میراث سیاسی او باشد. سرنگونی حکومت ایران و جایگزینی آن با یک رژیم طرفدار آمریکا، جایزه قرن برای امپراتوری آمریکا خواهد بود.
سال گذشته، شورای امپریالیستی آتلانتیک مقاله ای منتشر کرد با عنوان: «ایالات متحده به یک سیاست جدید ایران نیاز دارد - و این شامل تغییر رژیم است، اما نه از نوع سنتی».
مقاله شورای آتلانتیک از تشدید فشار اقتصادی و سیاسی بر ایران و بیثباتی داخلی توسط حمایت پنهان گروههای مخالف ایرانی حمایت می کند. ما میتوانیم انتظار یک انقلاب رنگی توربوشارژ در ایران را داشته باشیم و رسانههای غربی اعتراضات عمومی علیه مقامات را تشدید کنند. همچنین شورای آتلانتیک توصیه می کند: «تلاش های تبلیغاتی برای ایجاد شکاف بین روسیه و ایران و همچنین تضعیف حمایت های عمده از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش، به تضعیف رژیم نیز کمک می کند..”
یادداشت ویژه
16 اردیبهشت 1403
16 ژانویه، 2025
برگردان و تنظیم سیدعلی اصغر شهدی
اشتراک گذاری: لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/103254