درحال بارگذاری

گروه: بین الملل/بین الملل/ایران شناسه: ۱۰۳۹۳۹۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۴۱ : ۱۸ بازدید: ۲۱۳دیدگاه: ۰

احتمال جنگ علیه ایران

احتمال جنگ علیه ایران در لحظه‌ای که اسرائیل احساس کند ایران راهی برای مقابله به مثل با اسرائیل ندارد، تل‌آویو – چه مستقیم یا با حمایت ایالات متحده – حمله نظامی گسترده‌ای را به ایران انجام خواهد داد. این یک امکان نظری در مورد ایران نیست، بلکه یک واقعیت وجودی و خطرناک است.

پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، در اواسط دی ماه، اکثر نیروهای نظامی ایران در رزمایش بزرگی به نام پیامبر اعظم شرکت کردند که از 19 سال پیش به عنوان یک رزمایش سالانه آغاز شد. این نیروها شامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی مقاومت بسیج بودند که در هوا، زمین و دریا به اجرا درآمد. رزمایش در غرب استان کرمانشاه و با رهبری تیپ میرزا کوچک خان آغاز شد.

 میرزا کوچک خان قیام جنگل در شمال ایران را در سال 1296 شمسی ( 1918 مسیحی) علیه انگلیس و نیروهای ضد انقلاب تزاری با موفقیت رهبری کرد. سپس پس از پیروزی، جمهوری سوسیالیستی کوتاه مدت گیلان را در خرداد 1299 (ژوئن 1920 ) ایجاد کرد (که در نهایت توسط نیروهای شاه در شهریور 1300 ( سپتامبر 1921) سرنگون شد). اینکه یک تیپ از نیروها در جمهوری اسلامی به نام این جنگجوی سوسیالیست و عدالتخواه نامگذاری شده است به خودی خود جالب است، اما به این دلیل نیست که این نیروهای ویژه اکنون نقش رهبری را در آنچه به نظر می رسد تمرینات نظامی برای دفاع از کشور ایران در برابر حمله احتمالی است، ایفا می کنند.

این رزمایش از 14 دی 1403 ( سوم ژانویه 2025) همزمان با پنجمین سالگرد ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط آمریکا آغاز شد. نیروی قدس مسئولیت عملیات نظامی ایران در خارج از مرزهای کشور، از جمله ساختن آنچه «محور مقاومت» نامیده می‌شود، بر عهده دارد. این محور شامل دولت‌های مختلف حامی ایران و نیروهای نظامی غیردولتی (مانند حزب‌الله لبنان) می‌شود.

 ترور سلیمانی شروع یک کارزار سیاسی و نظامی جدید توسط ایالات متحده، اسرائیل و متحدان اروپایی آنها برای تضعیف نقش ایران در غرب آسیا بود. حملات اسرائیل و ایالات متحده به پایگاه های لجستیکی ایران در سوریه و عراق، موقعیت نیروی ایران را تضعیف کرد.

ترور منظم افسران نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چه در سوریه و چه در خود ایران توسط اسرائیل بر رهبری نیروهای نظامی ایران نیز تأثیر گذاشته است. ترور حسن نصرالله رهبر حزب الله توسط اسرائیل در 6 مهر 1403 ( 27 سپتامبر 2024) و سرنگونی دولت بشار اسد با کمک اسرائیل و ایالات متحده در سوریه در 18 آذر 1403 ( 8 دسامبر 2024) قدرت ایران را در سراسر منطقه شام از مرز ترکیه تا به سرزمین فلسطین اشغالی و همچنین در امتداد دشت ها از جنوب سوریه تا مرز ایران کاهش داد. نعیم قاسم، دبیرکل جدید حزب‌الله اعتراف کرد: «حزب‌الله مسیر تدارکات نظامی خود از طریق سوریه را از دست داده است».

 

در مصاحبه ای که در 14 دی  ماه 1403 ( 3 ژانویه 2025 ) در فایننشال تایمز منتشر شد، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که با توجه به شکست های راهبردی که ایران هم در لبنان و هم در سوریه با آن مواجه شده است « در موقعیت چندانی نیست که بخواهد با کشوری به جنگ بپردازد» .

مقیاس مانور بزرگ پیامبر اعظم امسال هم برای ارتقای روحیه نیروهای نظامی ایران و هم ارسال پیامی به تل آویو و واشنگتن است که ایران خواهد توانست از خود در برابر هرگونه حمله مستقیم به خاکش دفاع کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در 23 آذر 1403 ( 14 دسامبر 2024) بیانیه‌ای صادر کرد که نشان می‌دهد اسرائیل چگونه وضعیت ایران را رصد می کند: یک سال پیش، من گفتم که چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد، و ما واقعاً این کار را انجام می دهیم. سوریه همان سوریه سابق  نیست. لبنان همان لبنان نیست. غزه همان غزه نیست.  و سرانجام ایران کشوری که در رأس محور قرار دارد نیز همان ایران نیست. این کشور قدرت بازوی ما را نیز احساس کرده است». نتانیاهو به یمن اشاره ای نکرد که دولت آن - به رهبری انصارالله – همچنان به شلیک موشک به اسرائیل ادامه می دهد و تنها بندر اسرائیل در دریای سرخ در ایلات را فلج کرده است.  اسرائیل و ایالات متحده رگبارهای موشکی را به سمت یمن شلیک کرده‌اند، اما - مانند سعودی‌های - متوجه شده‌اند که یمنی‌ها به سادگی عقب‌نشینی نمی‌کنند.

 

 نتانیاهو همچنین اشاره ای به عراق نکرد، جایی که بسیاری از نیروهای نزدیک به دولت اسد به آنجا گریختند و گروه های شبه نظامی عراق دست نخورده باقی مانده اند. شیاع السودانی نخست وزیر عراق در پنجم ژانویه در مراسم بزرگداشت ترور سلیمانی و ابومهدی المهندس که یکی از رهبران حشد الشعبی بود، گفت: عراق آماده پاسخگویی به هرگونه «تجاوز احتمالی» خواهد بود. به عبارت دیگر، با وجود عقب‌نشینی‌های فراوان ایران (از لبنان و سوریه)، نیروهای مخالف اندیشه‌های غرب در غرب آسیا(مانند یمن و عراق) همچنان درگیر مبارزه هستند.

 

اسرائیل همچنان به بمباران پایگاه های ارتش سوریه و واحدهای نظامی نزدیک به سپاه ایران در سوریه ادامه می دهد. در ابتدا، این حملات و تهاجم اسرائیل به سوریه فراتر از بلندی‌های جولان مورد استقبال دولت جدید احمد الشراع (ابومحمد الجولانی رهبر سابق القاعده) قرار گرفت، زیرا این حملات باعث تضعیف دولت بشار می شد. اکنون، تناقضات شروع شده است. الشرع، هر قدر که دست پرورده آمریکا، ترکیه و اسرائیل باشد، با این وجود مجبور است به این نقض مستمر حاکمیت سوریه پاسخ دهد، کاری که او شروع به انجام آن به شیوه ای خاموش کرده است. او از اسرائیل خواسته است تا حمله به سوریه را متوقف کند اما همچنین گفته است که از خاک سوریه برای حمله به اسرائیل استفاده نخواهد کرد.

در اکتبر 2024، هواپیمای نظامی اسرائیل حریم هوایی ایران را نقض کرد و به دو تأسیسات تسلیحاتی ایران، یکی در پارچین و دیگری در خجیر که هر دو کمتر از یک ساعت با تهران فاصله داشتند، هدف قرار داد. هر دوی این تاسیسات بخشی از برنامه توسعه موشکی ایران هستند. تا آنجا که به اسرائیل مربوط می شود، ضربه شدید به اینها راهی برای آسیب رساندن به توانایی ایران در ساخت موشک های میان برد و دوربرد بود. اسرائیل همانطور که انتظار می رفت مدعی شد که اینها تاسیسات تسلیحات هسته ای هستند، اما عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ گفت: ایران دنبال سلاح هسته ای نیست.

 

کاتز وزیر دفاع اسرائیل در دوشنبه، 21 آبان 1403 (11 نوامبر 2024) دیداری  از ستاد کل ارتش داشت. پس از این دیدار، او در ایکس نوشت: «ایران بیش از هر زمان دیگری در معرض حملات به تأسیسات هسته‌ای خود قرار دارد. ما این فرصت را داریم که به مهمترین هدف خود یعنی خنثی کردن و از بین بردن تهدید موجودیتی برای دولت اسرائیل دست یابیم».

آنچه کاتز علناً اعلام کرده است این است که اسرائیل آماده حمله تهاجمی‌تر به ایران است، از جمله پرتاب موشک به محل‌هایی که ادعا می‌کند محل تولید سلاح‌های هسته‌ای می باشد، اما از دیدگاه ایران، این مراکز واحدهای تحقیقات انرژی هسته‌ای و موشک بالستیک هستند.

 

این رفتار تهاجمی کاتز به دلیل آنچه اسرائیل ضعف حماس و حزب‌الله و فقدان هرگونه بازدارندگی جدی از سوی ایران می داند می باشد. در لحظه‌ای که اسرائیل احساس کند ایران راهی برای مقابله به مثل با اسرائیل ندارد، تل‌آویو – چه مستقیم یا با حمایت ایالات متحده – حمله نظامی گسترده‌ای را به ایران انجام خواهد داد. این یک امکان نظری در مورد ایران نیست، بلکه یک واقعیت وجودی و خطرناک است.

 

سردار سرتیپ کیومرث حیدری در جریان رزمایش پیامبر اعظم، سخنانی الهامی و واقعی را بیان کرد: نیروهای مسلح کشورمان به ویژه نیروی زمینی ارتش با تکیه بر اراده ملی و صداقت از هر نوع تجاوزی به خاک ملت اسلامی ما جلوگیری خواهند کرد.»

اظهارات حیدری، مانند دیگر رهبران نظامی ایران در هفته‌های اخیر، حاکی از آن است که آنها در حال پیش‌بینی حمله گسترده اسرائیل هستند. بیانیه او نشان می دهد که چگونه ارتش ایران اگر حملات به دنبال تلاش برای تغییر نظام با زور باشد، در حال ایجاد اجماع ملی برای دفاع از کشور است،.

این اطمینان وجود دارد که اکثر مردم ایران علیه هرگونه تجاوز به حاکمیت خود تجمع خواهند کرد. به گفته بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، حتی اگر «ایران در موقعیتی نباشد که بتواند با کشوری درگیر شود»، در برابر قدرت ترکیبی ایالات متحده و اسرائیل فرو نخواهد پاشید. افتخار به استقلال ایران و سرکشی در برابر تکرار کودتای 28 مرداد 1332 ( 1953 ) در آگاهی ایرانیان تثبیت شده است. منظور حیدری هم همین است.

در همین حال، ایران اعلام کرده است که برای مذاکرات صلح آماده است (موضوعی که تقریباً در مطبوعات غربی  به  ان اشاره نشده است).پایتخت های غربی  تاکنون واکنشی نسبت به درخواست مذاکره ایراننشان نداده اند .

 

بقلم ویجای پراشاد

جمعه 28 دی ماه 1403

17 ژانویه 2025

تارنمای کانترپانچ

برگردان، کوتاه سازی و تنظیم سیدعلی اصغر شهدی

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/103939کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ