درحال بارگذاری

گروه: بین الملل / حوزه سیاست خارجی/ایران شناسه: ۱۱۱۰۶۰۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۶ : ۱۱ دیدگاه: ۰

عراقچی:

تا وقتی ترامپ خواستار توقف کامل غنی‌سازی باشد هیچ توافقی امکان‌پذیر نیست

تا وقتی ترامپ خواستار توقف کامل غنی‌سازی باشد هیچ توافقی امکان‌پذیر نیست وزیر خارجه با تاکید بر اینکه تا زمانی که ترامپ خواستار توقف کامل غنی‌سازی باشد، هیچ توافقی امکان‌پذیر نخواهد بود، اعلام کرد که ایران خواستار جبران خسارت‌های وارده در جریان جنگ ماه گذشته است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «نيک رو» به نقل از تسنیم، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با فایننشال تایمز اعلام کرد که تهران هنوز توانایی غنی‌سازی اورانیوم را دارد.

عراقچی با تاکید بر اینکه ایران خواستار جبران خسارت‌های وارده در جریان جنگ ماه گذشته است و آمریکا باید خسارت‌های وارده به ایران در جریان جنگ 12 روزه اخیر را جبران کند، گفت: آمریکا باید توضیح دهند که چرا در وسط مذاکرات به ما حمله کردند و باید تضمین کنند که چنین چیزی در آینده تکرار نخواهد شد. عراقچی همچنین تأکید کرد که آمریکا باید خسارت‌هایی که به ایران وارد کرده است را جبران کند.

وزیر خارجه ادامه داد: من و استیو ویتکوف، نماینده ویژه آمریکا، در طول و پس از جنگ پیام‌هایی رد و بدل کرده‌ایم و به آن ها گفته‌ام که برای حل بحران هسته‌ای ایران باید راه‌حل «برد-برد» پیدا کرد. راه مذاکرات باریک است اما غیرممکن نیست. ویتکوف تلاش کرده تا من را قانع کند که این امکان وجود دارد و پیشنهاد از سرگیری مذاکرات را مطرح کرده است. اما ما نیاز به اقدامات واقعی اعتمادسازی از سوی آن‌ها داریم که این اقدامات باید شامل جبران مالی و همچنین تضمین‌هایی در خصوص عدم حمله به ایران در طول مذاکرات مجدد باشد.

وی با بیان اینکه پیام من پیچیده نیست؛ حمله اخیر نشان داد هیچ راه‌حل نظامی برای برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد، اما راه‌حل مذاکره‌ای قابل پیدا کردن است، گفت: جمهوری اسلامی به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و غیرنظامی خود پایبند است، دکترین خود را تغییر نخواهد داد و به فتوای 20 ساله آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران، که توسعه سلاح‌های هسته‌ای را منع کرده است، احترام می‌گذارد.

عراقچی افزود: جنگ فقط بی‌اعتمادی به رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، را عمیق‌تر کرده است؛ ترامپ در دوران نخست خود توافق هسته‌ای 2015 را که ایران با دولت اوباما و دیگر قدرت‌های جهانی امضا کرده بود، لغو کرد.

وزیر خارجه با تاکید بر اینکه تهران هنوز توانایی غنی‌سازی اورانیوم را دارد، افزود: ساختمان‌ها می‌توانند بازسازی شوند. ماشین‌ها می‌توانند تعویض شوند، چون فناوری آن موجود است. ما تعداد زیادی دانشمند و تکنسین داریم که قبلاً در تأسیسات ما کار می‌کردند. اما اینکه چه زمانی و چگونه غنی‌سازی را از سر می‌گیریم به شرایط بستگی دارد.

عراقچی با بیان اینکه تا زمانی که ترامپ خواستار توقف کامل غنی‌سازی باشد، هیچ توافقی امکان‌پذیر نخواهد بود، گفت: اما واشنگتن می‌تواند نگرانی‌های خود را از طریق مذاکرات مطرح کند. ما می‌توانیم مذاکره کنیم، آنها می‌توانند استدلال‌های خود را ارائه دهند و ما هم استدلال‌های خود را ارائه خواهیم داد. اما با صفر غنی‌سازی، ما هیچ چیز نداریم.

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/111060کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ