درحال بارگذاری

گروه: اقتصادی / حوزه صنعت تجارت بازرگانی/ایران شناسه: ۱۰۰۶۴۲۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱ : ۰۹ بازدید: ۱۳۳دیدگاه: ۰

آغاز زودهنگام مازوت‌سوزی سیمانی‌ها؛ ناترازی گاز به صنایع رسید

آغاز زودهنگام مازوت‌سوزی سیمانی‌ها؛ ناترازی گاز به صنایع رسید محدودیت گازی کارخانه‌های تولید‌کننده سیمان هر سال از آذرماه آغاز می‌شد اما در سال جاری این محدودیت‌ها از نیمه مهرماه آغاز شده و براین اساس صنایع سیمان مازوت‌سوزی را زودتر از سال‌های قبل آغاز کرده‌اند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «نيک رو» به نقل از فارس؛  محمد جعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهوری روز شانزدهم آبان ماه اعلام کرد که «پس از بررسی ها پزشکیان دستور داد که به دلیل آلودگی خاص ایجاد شده در مناطق اراک، کرج و اصفهان که ناشی از مازوت سوزی در حدود ۱۶ میلیون تن است و باعث آلودگی هوا و بیماری می شود، مازوت سوزی در این سه نیروگاه متوقف شود.»چند روزپیش از این، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت عنوان کرد که «شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیس جمهور مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژه ای دارند، متوقف می شود. می توان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد».پس از انتشار خبر قطع مازوت سوزی در سه نیروگاه و در حالی که هنوز مردم از این خبر به طور کامل آگاه نشده بودند، خبر قطع منظم برق در سراسر کشور از سوی دولت مطرح شد.

تصمیم به توقف مازوت سوزی در راستای کاهش آلودگی هوا خوشایند و قابل تحسین است اما نیازمند برنامه ریزی برای تامین انرژی جایگزین و جلوگیری از بروز مشکل در فعالیت های صنعتی است.صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید‌: طی دو دهه اخیر، سیاست‌های اتخاذ شده در صنعت برق موجب آسیب به امنیت سرمایه‌گذاری و اعتماد بخش خصوصی شده و لذا سرمایه‌گذاری در این صنعت با اختلالاتی همراه شده است.از مجموع ۱۴۳ نیروگاه بزرگ کشور، کمتر از بیست نیروگاه حرارتی امکان مصرف سوخت مازوت را دارند که از این تعداد نیز مخزن سوخت ۲ نیروگاه از قبل پلمب بوده است. بقیه نیروگاه‌های کشور نیز نیروگاه گازی و سیکل ترکیبی است که در این نیروگاه‌ها امکان مصرف مازوت در آن وجود ندارد و سوخت آنها گازوئیل یا گاز است و سهم نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی در تامین برق بسیار بیشتر از نیروگاه‌های حرارتی است.
با وجود محدودیت استفاده از سوخت مازوت در سه نیروگاه، از ۷۸ کارخانه تولید سیمان کشور ۶۰ کارخانه سیمان در فصل سرد سال از سوخت مازوت استفاده می‌شود. کارخانه‌های تولید سیمان به علت مشکلاتی که در تامین سوخت مازوت دارند علاقمند به مصرف سوخت مازوت نیستند. هزینه حمل و نقل مازوت برای کارخانه های سیمان بالا است. اما به دلیل ناترازی گاز ناچار به مصرف سوخت  مازوت هستند. به گفته علی اکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان محدودیت  مصرف گاز سیمانی‌ها در سال جاری زودتر از سال‌های قبل و زودتر از پارسال آغاز شده است.
وی می‌گوید: در مهرماه امسال محدودیت مصرف گاز برای صنایع سیمانی با ۲۰ درصد آغاز شد و هفته بعد به ۵۰ درصد افزایش یافت و اکنون این محدودیت به ۸۰ درصد رسیده است. وی افزود: محدودیت مصرف گاز امسال از نیمه مهر آغاز شده در حالی که در سال قبل آبان ماه آغاز شد و سال های قبل این محدودیت از آذرماه آغاز می شد.محدودیت مصرف گاز به منزله استفاده از سوخت جایگزین یعنی مازوت در کارخانه های سیمان است.
از شهریور امسال بنا بر گزارش وزارت نیرو فرآیند پر شدن ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها متوقف شده و به مرور حجم این ذخایر کاهش یافته است.تامین گاز نیروگاه‌ ها از  هفته اول آبان ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کم شد و ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها هم به کمتر از ۱۲۶۰ میلیون لیتر رسید تا شبکه برق ایران نزدیک شرایط فوق‌اضطراری شود.خاموشی از نتایج ورود به شرایط فوق اضطراری است.

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/100642کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیبفروش انواع فشارسنج های امرونمشاوره تلفنی با وکیلتعمیرگاه لوازم خانگی ال جی LG مرکزیتعمیرگاه لوازم خانگی سامسونگ مرکزیتعمیرگاه مرکزی سرویس لوازم خانگیتعمیرگاه جنرال الکتریک مرکزینمایندگی مجاز تعمیر لوازم خانگی دوونمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی کنوودتعمیرگاه لوازم خانگی بوش مرکزینمایندگی و مرکز مجاز تعمیرات تخصصی بلومبرگ