پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، حزبالله لبنان از زمان پرتاب رگبار موشکها و پهپادها که چندین سایت از جمله یک پایگاه اطلاعاتی نظامی بزرگ در نزدیکی تلآویو را در آخر هفته هدف قرار داد، اسراییل را در حال آماده باش نگه داشته است.
گزارشها حاکی از آن است که حمله حزب الله موسوم به عملیات اربعین خسارات قابل توجهی به اسرائیل وارد کرده است. رژیم بنیامین نتانیاهو متهم به تلاش برای جارو کردن خسارات و تلفات در زیر قالی شده است.
حزب الله صبح روز یکشنبه 25 آگوست ( 4 شهریور ماه)بیش از 300 موشک کاتیوشا و تعداد زیادی پهپاد را به سمت اسرائیل شلیک کرد. این پاسخ اولیه به ترور فؤاد شکر فرمانده ارشد نظامی اسرائیل در بیروت در سه شنبه 30 ژوئیه(24 مرداد ماه) بود.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، شامگاه یکشنبه در یک سخنرانی گفت که محور اصلی این حمله، پایگاه گلیوت در شمال تل آویو در حدود ۱۰۰ کیلومتری مرز لبنان بود.
این مرکز محل استقرار سرویس اطلاعاتی موساد و گروه اطلاعات نظامی واحد 8200 است.[1]
نصرالله در سخنرانی خود تأکید کرد که این حمله برخلاف حملات قبلی جنبش مقاومت که عمدتاً شمال اسرائیل و بلندیهای جولان اشغالی را هدف قرار داده بود، به عمق اسرائیل حمله کرد.
عملیات اربعین ضربه مخرب و کوبنده ای به سیستم های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل وارد کرد.
این به این دلیل است که اسرائیل از زمان کشتن شکر در حالت آماده باش بود و منتظر حمله تلافی جویانه حزب الله بود. اما رژیم افراطی نتانیاهو علیرغم بهره گیری از فناوری ماهواره های غربی، نتوانست از حمله حزب الله جلوگیری نماید.
در حال حاضر، حقایق میدانی نشان میدهد که عملیات اربعین بهطور قابلتوجهی قدرت بازدارندگی اسرائیل را از بین برده و شکافها را در داخل تشکیلات اسرائیلی که هنوز از شوک عملیات نظامی غافلگیرانه (طوفان الاقصی) توسط حماس در 7 اکتبر انجام شد، بیشتر شده است.
لازم به ذکر است 48 ساعت پس از حمله برق آسا و رعب آورسنگین حزبالله لبنان به رژیم جعلی غاصب صهیونیستی در انتقام ترور شهید فواد شکر، تحلیلها حول اهمیت این عملیات و مؤثر بودن ضربه هولناک حزبالله همچنان ادامه دارد. پس ازسخنرانی سیدحسن نصرالله درباره جزئیات این عملیات وجنگ روانی هوشمندانه اوبا صهیونیستها، بسیاری از صاحب نظران و تحلیلگران به مدیریت بالا و توان فرماندهی دبیرکل حزبالله لبنان اعتراف و اذعان کردند.
طوفان الاقصی ناکامی های نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را برجسته نمود و عملیات اربعین نیز به رژیم یادآور شد که باید خود را برای شوک های عظیم تری آماده کند.
اما این فقط نوک کوه یخ است.
حزب الله همچنین در عملیات روز یکشنبه یک کشتی اسرائیلی را هدف قرار داد.
رسانه های اسرائیلی تایید کردند که یک سرباز اسرائیلی در یک قایق گشتی کلاس دوورا در سواحل شمالی فلسطین اشغالی در نزدیکی نهاریا کشته و دو سرباز دیگر زخمی گشتند.
با این حال، اسرائیل مدعی است که آنها مورد اصابت ترکش یک موشک رهگیر گنبد آهنین قرار گرفته اند، زیرا رژیم کودک کش صهیونیستی در تلاش است تا حمله حزب الله را کم اهمیت جلوه دهد.
اسرائیل و حزب الله از روز پس از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر به تبادل آتش پرداختند.
در ماههای گذشته، اسرائیل تهدید کرده است که اگر حزبالله حملات علیه این رژیم را متوقف نکند، به جنگ همه جانبه علیه حزب الله دست خواهد زد.
اما حزب الله تأکید کرده است که تا زمانی که رژیم جنایتکار نسل کش نتانیاهو به جنگ غزه که تاکنون جان حدود 40500 فلسطینی را گرفته است، حملات خود را متوقف نخواهد کرد.
اگرچه حزب الله در عملیات اربعین از سلاح های استراتژیک خود استفاده نکرد، اما اسرائیل ضربه دردناکی را متحمل شد.
از این رو، در صورت درگیری تمام عیار، رژیم آپارتاید صهیونیستی باید منتظر یک سناریوی آخرالزمانی باشد.
در حال حاضر، حزبالله نه تنها میتواند به سایتهای نظامی اسرائیل در زمین ضربه بزند، بلکه قادر است شناورهای اسرائیلی را برای به راه انداختن یک جنگ ترکیبی علیه این رژیم موردهدف قرار دهد.
اسرائیل نتوانست جنگ سال 2006 علیه حزب الله را برای بیش از 34 روز ادامه دهد. توان نظامی جنبش مقاومت در حال حاضر با آن سال قابل مقایسه نیست.
حزب الله از زرادخانه پیشرفته خود پشتیبانی می کند و ذخایر موشکی خود را از 14000 در سال 2006 به حدود 150000 افزایش داده است. حزب الله همچنین موشک های هدایت شونده دقیق و برنامه های پهپادی خود را توسعه داده است.
به گفته دبیرکل حزب الله، تعداد مبارزان حزب الله که آماده پیوستن به جنگ احتمالی علیه اسرائیل هستند از 100 هزار نفر فراتر رفته است.
اسرائیل به خوبی ازتوانایی های نظامی حزب الله آگاه است. در نتیجه، فقط حزب الله را با یک جنگ مستقیم به عنوان بخشی از جنگ روانی می تواند تهدید کند.[2]
اندیشکده آمریکایی«بنیاد دفاع از دموکراسیها» (FDD) وابسته به لابی یهود در آمریکا در یادداشتی با اشاره به راهبرد کلان حزبالله از ابتدای جنگ تا انتقام چند مرحلهای ترور فؤاد شکر نوشت: تأخیر در اقدام تلافی جویانه حزب الله، ناشی از ضعف نسبی آنان در برابر اسرائیل یا ترس از پاسخ تل آویو نبود. هنگامی که این گروه از روز 8 اکتبر سال گذشته (یک روز بعد از عملیات طوفان الاقصی) حملاتش به اسرائیل را آغاز کرد، قصد داشت به «بخشی از نبرد» تبدیل شود. هدف از ایجاد این جبهه حمایتی که نصرالله در ۳ نوامبر ۲۰۲۳ به وضوح آن را بیان کرد، این بود که اسرائیل را از نظر نظامی، اقتصادی و اجتماعی درگیر جنگ در دو جبهه کند تا کارزار تل آویو در نوار غزه را فلج ساخته و اطمینان حاصل کند که مقاومت فلسطین در غزه پیروز میشود.
این اندیشکده یهودی، با اشاره به انتقادات بینالمللی از جنایات رژیم صهیونیستی افزود: فرسایشی کردن این جنگ برای اسرائیل به حزبالله اجازه داد تا تعهدات محور مقاومت را با ملاحظات داخلی لبنان هماهنگ کند. فشار فزاینده بینالمللی بر اسرائیل نیز برای گشودن یک جبهه کامل، حزبالله را قادر ساخت تا سرعت این درگیری را کنترل کند و حسن نیت طرفداران فلسطینی خود را جلب کرده و در عین حال، اطمینان حاصل کند که جنگ مهار خواهد شد.[3]
کارشناسان و تحلیل گران سیاسی و رسانه ای اعتقاد دارند عملیات اربعین حزب الله لبنان نشان داد؛
1- هیچ هدف راهبردی، شهر یا منطقهای از اراضی اشغالی امن نخواهد بود.
2- دهها هزار شهرک نشین مجبور به فرار از خانههایشان شده و برای اولین بار در تاریخ «اسرائیل»، حزب الله توانسته است یک منطقه امنیتی بالفعل در داخل خاک «اسرائیل» ایجاد نماید.
3- این عملیات نشان داد که حزبالله ابتکار عمل را در دست دارد.
4- این عملیات معادله بازدارندگی حزبالله را تثبیت و توان بازدارندگی اسرائیلی را از بین برد.
5- بحران کابینه نتانیاهو و شکاف راهبردی را که از ٧ اکتبر ایجاد شده بود، بیشتر آشکار کرد.
6- این عملیات؛ توهم کابینه اسرائیل را در بازگرداندن امنیت به شمال و همچنین بازگرداندن شهرکنشینان به شهرکهای شمالی را بیشتر نمایان نمود.
7- این عملیات ثابت کرد محور مقاومت به وعدههایش عمل خواهد کرد و از وعده هایش به آسانی نخواهد گذشت.
8- این عملیات موفق؛ توانمندیهای اطلاعاتی و نظامی حزبا... را اثبات نمود و از سوی دیگر ناتوانی و ضعف رژیم سفاک صهیونیستی و متحدان غربی و اروپایی اش را آشکارتر از گذشته نمود.
9- عملیات حزبا...، بیاعتمادی تازهای را در ساختار نظامی، انتظامی،امنیتی، سیاسی و اطلاعاتی رژیم کودک کش صهیونیستی ایجاد کرد.
10- عملیات اربعین، راهوشمندانه و قاطعانه و غافلگیرانه انجام و مورد انتظار تلآویو نبوده است.
جان کلام این که؛ عملیات اربعین از یکسو نشاندهنده قدرت حزب الله و مقاومت است که باید به آن افتخار کرد و از سوی دیگراین پیام را به گوش رژیم صهیونیستی و آمریکا و سه کشور اروپایی( انگلیس، آلمان و فرانسه) رساند که دوران اقدام بدون تبعات و مجازات آنها تمام شده است و بدانند دامنه عملیات حزبا... گسترده و بیسابقه است، انتقام مقاومت قطعیت و جامعیت دارد و گامهای بعدی در راه است.
پینوشت:
[1] - یگان ٨٢٠٠ یکی از بزرگترین یگانهای اداره اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی است که در اواسط قرن بیستم تاسیس شد و هدف از آن، شنود و رمزگشایی بهمنظور ارائه اطلاعات و هشدارها به فرماندهی مرکزی و ستاد کل ارتش اسرائیل است...یگان ٨٢٠٠ در وهله نخست مبتنی بر توسعه فنی و بعد از آن سایبری با هدف دستیابی به برتری اطلاعاتی در تمام سطوح سیستم امنیتی اسرائیل اعم از نظامی و سیاسی است. یگان ٨٢٠٠ مراکز شنود زیادی در شمال فلسطین و جنوب آن دارد. شنود دستگاههای ارتباطی با سیم و بیسیم یکی از مهمترین مأموریتهای یگان ٨٢٠٠ است. تلفنهای ثابت و همراه و سیستمهای بیسیم بهصورت دائمی از سوی این یگان مورد شنود قرار میگیرد. این رویکرد باعث میشود یگان مذکور بتواند بهصورت کامل مأموریت خود را انجام دهد... یگان ٨٢٠٠ همکاری گسترده با یگان ویژه «سیرت متکال» در ارتش اسرائیل دارد که مستقیماً زیرنظر رئیس سرویس اطلاعات نظامی کار میکند. این یگان تخصص ویژهای در انجام عملیاتهای تروریستی در گوشه و کنار کشورهای عربی دارد. بزرگترین پایگاه شنود و جاسوسی خاورمیانه وابسته به این گروه در شرق نوار غزه و در ١٦کیلومتری مرزهای این منطقه مستقر شده است.
2- Saei. Shahrokh. Hezbollah's hybrid war capability sparks fears in Israel. Translator; Asadollah Afshar. Tehrantimes/ August 26, 2024 - 20:7
2- اذعان یک اندیشکده امریکایی به پیروزی حزبالله در جنگ روانی با رژیم صهیونیستی. ایران: سه شنبه 6 شهریور ماه 1403- شماره 8543.
دکتر اسدالله افشار
اشتراک گذاری: لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/97901