پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»،
یکم) رییس جمهور رئیسی در بخشی از سخنان خود در نشست 78 مجمع عمومی سازمان ملل، با اقتدار و با صراحت کلام از حوق ملت فلسطین دفاع کرده و اظهار داشت: ملتهای منطقه، ایران را شریکی مطمئن برای امنیت خود و رژیم اشغالگر قدس را عامل اصلی ناامنی، بیثباتی و ترویج خشونت در منطقه میدانند.
آیا وقت آن نرسیده که به ۷۵ سال اشغال سرزمین فلسطین و ظلم به آن ملت مظلوم و کشتار زنان و کودکان پایان داده شود و حقوق ملت فلسطین به رسمیت شناخته شود؟
تداوم اشغال فلسطین و بخش هایی از خاک لبنان و سوریه توسط رژیم صهیونیستی و محروم ساختن ملت مظلوم فلسطین از حقوق مسلم و ذاتی خود، بویژه در تشکیل دولت فلسطینی به پایتختی بیت المقدس منجر به تشدید جنایات این رژیم و گسترش دامنه تجاوز و تهدید به سایر کشورهای منطقه شده است.
تنها حکومت مبتنی برآپارتاید و تبعیض نژادی باقیمانده در جهان که بر مبنای جنگ، اشغال، تروریسم و نقض حقوق ملتها پایهگذاری شده و بر همین مبنا و روش ادامه حیات میدهد، نمیتواند شریک صلح باشد.
دوم) رییس جمهور رئیسی همچنین در نشست مدیران ارشد انبیسی، وال استریت ژورنال، واشنگتن پست، نیوزویک، پولیتیکو، رویترز و انبیسی با بیان اینکه اگر آمریکاییها به دنبال حل واقعی مسئله فلسطین هستند، پس از 70 سال اشغالگری، کودککشی و ویرانگری رژیم صهیونیستی به دموکراسی روی بیاورند و حق تعیین سرنوشت را به ملت فلسطین واگذار کنند، افزود: مراجعه به آرای عمومی ملت فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی ساکن فلسطین برای تعیین سرنوشت این کشور که اولین بار از سوی رهبری فرزانه انقلاب اسلامی مطرح شد، حتما به اشغالگری و ظلم به مردم فلسطین پایان خواهد داد.
سوم) رئیس جمهور الجزایر روز سه شنبه 28 شهریور 1402 در حالی که کشورش شصتمین سالگرد استقلال خود را جشن می گیرد، گفت: حل مناقشه صهیونیستی و فلسطینی «کلید اصلی» برقراری امنیت و ثبات در خاورمیانه است.
عبدالمجید تبون در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، افزود که نظام بینالملل در یک "برقطع بحرانی" قرار دارد و تشدید تنشها پیامدهای جدی جهانی را به همراه دارد.
از این تریبون، مجدداً تأکید میکنم که پرداختن به موضوع فلسطین، کلید اصلی بازگرداندن امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه، با اختصاص حق ملت برادر فلسطین برای ایجاد کشور مستقل خود در مرزهای 4 ژوئن 1967 با پایتختی قدس و پایان دادن به اشغال جولان سوریه بر اساس قطعنامه های (سازمان ملل) است».
تبون تأیید کرد که درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل از حمایت کامل الجزایر برخوردار است.
رئیسی در دیدار با «عبدالمجید تبون» رئیسجمهور الجزایر، فعال شدن کمیسیونهای مشترک دو کشور را در گسترش همکاریها بین ایران و الجزایر مؤثر دانست و ضمن تقدیر از مواضع رئیسجمهور الجزایر در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی و همچنین مواضع الجزایر در اتحادیه آفریقا در جلوگیری از نفوذ صهیونیستها، ابراز امیدواری کرد که گسترش همکاری میان دو کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی و تجاری موجب افزایش همکاریهای منطقهای و بینالمللی فیمابین نیز بشود.
چهارم) امیر قطر گفت: رد هرگونه راه حل سیاسی عادلانه مطابق با اصول مشروعیت بین المللی توسط کابینه های متوالی اسرائیل برای احقاق حقوق مردم فلسطین در شهرک های اسرائیلی غیرقابل قبول است.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به بیان مسائل منطقه ای پرداخت.
وی افزود: باید در نظر داشته باشید که ناکامی سازمان های بینالمللی در عدم اقدام علیه اشغال؛ این فرصت را برای اسرائیل فراهم میکند تا پایهها و ریشه های راهحل را از طریق گسترش شهرکسازی تضعیف کند.
شیخ تمیم درادامه سخنان خود اظهار داشت: تا زمانی که اشغال به شکلی گستاخانه از سوی یک رژیم آپارتاید در روز روشن در قرن بیست و یکم اعمال می شود، نمی توان به راه حل های صلح آمیز در حل مشکل فلسطین امیدوار بود.
پنجم) محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شامگاه سه شنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، همتای برزیلی خود دیدار کرد. عباس پیروزی لولا در انتخابات 2022 و سخنرانی او در افتتاحیه مجمع عمومی سازمان ملل را تبریک گفت.
لولا در سخنرانی خود گفت: «بدون صلح؛ ثبات، امنیت، آرامش و رفاه وجود نخواهد داشت. درگیری های مسلحانه توهین به عقلانیت بشری است. ما وحشت و رنج ناشی از همه جنگ ها را می دانیم. ترویج فرهنگ صلح وظیفه همه ماست. ساختن آن مستلزم پشتکار و هوشیاری است. مشاهده اینکه اختلافات حل نشده قدیمی ادامه می یابند و تهدیدهای جدید ظاهر می شوند یا قوت می گیرند، ناراحت کننده است. دشواری تضمین ایجاد یک کشور برای مردم فلسطین به وضوح این را نشان می دهد.
تظاهرات جامعه یهودی در نیویورک علیه بنیامین نتانیاهو
پس از ورود بنیامین نتانیاهو به نیویورک برای دیدار با برخی از رهبران جهان که در نشست سازمان ملل شرکت کرده اند، تظاهرکنندگان در اعتراض به سیاستهای افراطی کابینه رژیم صهیونیستی در مقابل هتل بنیامین نتانیاهو، در میدان تایمز تظاهرات کردند.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، در اوایل روز سهشنبه، صدها فعال اسرائیلی و اعضای جامعه یهودی در نیویورک تظاهراتی را سازماندهی و در مقابل هتل نتانیاهو در قسمت بالای شرقی منهتن تجمع کردند.
تظاهرات بزرگتری نیز ظهر در میدان تایمز در اعتراض به سفر نتانیاهو به ایالات متحده برای حضور در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیدارهای او با جو بایدن و دیگر رهبران جهان برگزار شد.
لیور هاداری، یک معترض اسرائیلی در نیویورک، با اشاره به نام مستعار نتانیاهو، گفت: مبارزه با بیبی یکی از بزرگترین مبارزات برای حفظ و لکه دار نشدن دموکراسی در جهان است.
اینجا شبیه مبارزه با دونالد ترامپ است... من معتقدم که این یک مرز در همان نبرد است، نبرد دموکراسی علیه پوپولیسم، علیه دیکتاتوری.
سازماندهندگان اعتراضات در نیویورک برنامههایی را در طول هفته برنامهریزی کردهاند و تجمعات تا روز شنبه در دیدار نتانیاهو با بایدن و سخنرانی نخستوزیر در سازمان ملل ادامه خواهد داشت.
این تظاهرات در حقیقت مبین جایگاه متزلزل نتانیاهو در عرصه سیاسی می باشد و او در نزد اسرائیلی ها به عنوان فردی فاسد و دیکتاتورمعروف است و امروز چهره زشت و منفور این جانی صهیونیست چه در سطح داخلی و چه در عرصه بین المللی رسوا شده و دیگر از هیچ وجاهت سیاسی برخوردار نمی باشد و حتی برای نخستین بار ساختار امنیتی اسرائیل به طور یکپارچه مقابل او به صف شدند به طوری که انبیسی نیوز گزارش داده است در اقدامی بیسابقه، ۱۸۰ نفر از مسئولان عالیرتبه سابق امنیتی و نظامی که سابقه حضور در پستهای کلیدی (سرویس اطلاعات خارجی) موساد، سرویس امنیت داخلی (شینبت)، ارتش و پلیس اسرائیل را داشتند، یکصدا بنیامین نتانیاهو را بزرگترین خطر تهدیدکننده اسرائیل دانسته و تأکید کردند در چنین شرایطی اسرائیل قادر به پایداری در مقابل تهدیدهای روزافزون کرانه باختری، لبنان و ایران نیست.
براساس این گزارش، «تامیر باردو»، رئیس سابق سرویس اطلاعات خارجی اسرائیل موساد که ریاست این گروه جدید را برعهده دارد، گفته است که ما سالیان متمادی به تقابل با خطرات خارجی عادت کردیم و جنگها و عملیات نظامی متعددی انجام دادیم، اما اکنون میبینیم که بزرگترین تهدیدی که اسرائیل را به خطر میاندازد، تهدید داخلی است.
جالب است به این نکته اشاره شود که گروهی از افسران سابق امنیتی که خود را «ژنرالهای معترض» مینامند، یک دستگاه موازی امنیتی علیه کابینه نتانیاهو را تشکیل داده و در عمل حاکمیت در تلآویو این روزها میان نتانیاهو و مخالفان او تقسیم شده است. خیابانهای تلآویو در ساعاتی در کنترل نتانیاهو و در روزهای دیگر با ورود معترضان خارج از کنترل نتانیاهو است، چون افسران امنیتی مخالف نتانیاهو یک ساختار موازی مخالف نتانیاهو را تشکیل دادهاند. «موشه یالون»، رئیس ستاد ارتش و وزیر جنگ سابق و «کارمی گیلون»، مدیر سابق شینبت که در زمان ترور «اسحاق رابین»، نخستوزیر پیشین خدمت میکرد، ازجمله نامهای برجسته این گروه امنیتی ضد نتانیاهو هستند.
«ایدیت شافران گیتلمن»، محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل معتقد است که اگرچه مقامات امنیتی در گذشته فراتر از منازعه سیاسی خدمت میکردند، اما آنها این روزها بخشی از درگیریهای سیاسی در تلآویو هستند و ساختار امنیتی بهصورت مستقیم وارد درگیریهای سیاسی شده است.
در همین ارتباط نیز گروه ژنرالهای بازنشسته میگویند که اختلافات بهطور مخربی بر ساختار امنیتی و نظامی ارتش تأثیرگذاشته است. نهتنها نیروهای ذخیره، که ستون فقرات نیروهای مسلح کشور هستند، بهدنبال کنارهگیری هستند، بلکه شکاف به ردههای معمولی نظامیان نیز نفوذ کرده و زنگ خطر را به صدا درآورده است. [1]
به طور قطع آینده از آن مردم فلسطین است و غروب صهیونیزم بین الملل این سگ دست آموز استکبار غرب نزدیک می باشد و انشاءا... جامعه جهانی به دوران جدیدی پا خواهد گذاشت که در آن از فتنه و فساد و ترور صهیونیزم و استکبار غرب خبری نخواهد بود و آرامش، صلح ، ثبات، امنیت و عدالت را حاکم خواهد دید.
پینوشت:
[1] - کیهان: یکشنبه 26 شهریور ماه 1402- شماره 23396.
دکتر اسدالله افشار
اشتراک گذاری: لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/84875