درحال بارگذاری

گروه: بین الملل / حوزه آمریکا اروپا/بین الملل/ایران شناسه: ۶۴۶۹۳۰ تیر ۱۴۰۰ - ۴۰ : ۱۷ بازدید: ۲۳۰دیدگاه: ۰

دست رد اتحادیه اروپا به درخواست برگزیتی انگلیس

دست رد اتحادیه اروپا به درخواست برگزیتی انگلیس درخواست انگلیس برای تغییر در بخشی از توافق برگزیت بلافاصله از سوی معاون رئیس کمیسیون اروپا رد شد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «نيک رو» به نقل از فارس، اتحادیه اروپا روز چهارشنبه پیشنهاد «دیوید فراست» معاون وزیر کشور انگلیس در امور برگزیت برای تغییر در بخشی از توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) را رد کرد.

به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، فراست از اتحادیه اروپا درخواست کرده بود بخش‌های مربوط به پروتکل ایرلند شمالی در توافق برگزیت تعلیق شوند.

با این حال «ماروس سفکوویچ» معاون رئیس کمیسیون اروپا بلافاصله این درخواست را رد و اعلام کرد هیچ‌کدام از بخش‌های مختلف توافق برگزیت قابل مذاکره مجدد نیستند.

این مقام بروکسل تأکید کرد: «این آمادگی را داریم که در چارچوب پروتکل ایرلند شمالی به‌دنبال راه‌حلی خلاقانه بگردیم که به نفع جوامع مختلف در ایرلند شمالی باشد. با این حال با مذاکره مجدد بر سر این پروتکل موافق نیستیم».

طبق پروتکل ایرلند شمالی در توافق برگزیت، این بخش از بریتانیا، جزو بازار واحد اتحادیه اروپا باقی می‌ماند و ورود کالاهای ممنوع شده از سوی بروکسل، نمی‌توانند از انگلیس وارد ایرلند شمالی شوند.

این بخش از توافق برگزیت به این دلیل تنظیم شده است که از ایجاد «مرز سخت» میان ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا محسوب می‌شود و جمهوری ایرلند که بخشی از اتحادیه اروپا است، جلوگیری شود.

پیش‌تر نیز «سایمون کاوینی» وزیر امور خارجه جمهوری ایرلند درخصوص رویکرد انگلیس در قبال توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) هشدار داد.

این مقام ایرلندی در پاسخ به یادداشتی از دیوید فراست گفت، رویکرد انگلیس به «مشکلات عظیمی» منجر خواهد شد.

وزیر امور خارجه ایرلند ضمن تحریک‌آمیز دانستن این یادداشت گفت، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس قصد دارد پروتکل مربوط به ایرلند شمالی (بخشی از بریتانیا) در توافق برگزیت را لغو کند.

ین مقام جمهوری ایرلند همچنین درخصوص ایجاد حساسیت‌های سیاسی در ایرلند شمالی هشدار داد و گفت آنچه باید انجام شود این است که اتحادیه اروپا و انگلیس راه همکاری را پیش بگیرند.

انگلیس با سپری کردن دوره انتقالی ۱۱ ماهه، سرانجام از روز یکم ژانویه ۲۰۲۱ از اتحادیه گمرکی و بازار واحد اروپایی خارج شد. اما اتحادیه اروپا ۲۵ اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که اقدام حقوقی علیه انگلیس به دلیل عدم رعایت مفاد توافق برگزیت را آغاز کرده است.

اختلافات بر سر جبل الطارق، اجرای پروتکل ایرلند شمالی و همچنین اختلافات گمرکی از جمله مسائل بغرنج میان انگلیس و اتحادیه اروپا در دوران پسابرگزیت است که باعث تشدید تنشها میان دو طرف شده است.

اواخر ماه گذشته، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در دیدار با نخست وزیر انگلیس در حاشیه نشست سران «گروه ۷» تاکید کرد که روابط لندن و پاریس در صورتی احیا خواهد شد که دولت انگلیس به وعده‌های خود بر اساس توافق برگزیت تمام و کمال عمل کند.

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/6469کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیب