درحال بارگذاری

گروه: سیاست/ایران شناسه: ۶۳۳۸۳۳ تیر ۱۴۰۱ - ۳۲ : ۰۵ بازدید: ۱۷۸دیدگاه: ۰

شاعران و نویسندگان تبریز:

دولت باکو اهانت به مقدسات را خاتمه دهد

دولت باکو اهانت به مقدسات را خاتمه دهد جمعی از شاعران و نویسندگان تبریز با صدور بیانیه‌ای خواستار خاتمه اهانت دولت باکو به مقدسات دینی مسلمانان شدند.

پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، جمعی از شاعران و نویسندگان تبریز با صدور بیانیه‌ای خواستار خاتمه اهانت دولت باکو به مقدسات دینی مسلمانان شدند.
متن این بیانیه بدین شرح است:

بِسْمِ‌اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا ( سوره احزاب/۲۳).
اگر چه در پایان جنگ‌های طولانی ایران- روس و امضای پیمان‌های سیاه گلستان و ترکمانچای، ۱۷ شهر قفقازی ایران به اشغال روسیه تزاری درآمد، اما با فروپاشی شوروی در ۱۹۹۱/۱۳۷۰ و تشکیل کشورهای نو از جمله جمهوری آذربایجان، انتظار می‌رفت که مردم ستمدیده و رنج‌کشیده این سامان بعد از ده‌ها سال گرفتاری در چنگ تزاریسم و نظام الحادی کمونیستی، به دوره‌ای از زندگی آزاد پای گذارند، آن گونه زندگی که انجام فعالیت‌های معمولی اسلامی برای مردم مسلمان این کشور آزاد باشد. اما بعد از روی کار آمدن یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های نظام کمونیستی در جمهوری آذربایجان، حذف اسلام و سرکوب سخت اسلامگرایان، بخصوص از سال ۱۹۹۵/۱۳۷۴ آغاز شد و مساجد فعال، تعطیل یا تخریب و یا به موزه تبدیل شدند. حوزه‌های علمیه در شهرهای متعدد بسته شد. حزب اسلام به عنوان تمثیلگر حرکات مردمی اسلامی تعطیل، اموال آن مصادره و فعالان حزب از جمله انقلابی شجاع، مرحوم حاج علی اکرام علی اف زندانی شدند. سیاست سرکوب سخت و نرم اسلامگرایان و حذف اسلام از زندگی اجتماعی و سیاسی مردم مظلوم جمهوری آذربایجان، طی قریب ۳۰ سال حکومت پدر و پسر ادامه داشته است و در این مسیر مجاهدانی مانند حاج کربلایی آقا و واقف عبدالله یف در زندان رژیم باکو به شهادت رسیدند و شیر شجاع و مظهر غیرت آذری‌ها، حاج علی اکرام نیز به واسطه شکنجه‌ها و صدمات سال‌های زندان به لقاءالله پیوست.
با این حال، رژیم باکو نتوانست با زنجیر و زندان و قتل، شیعیانی را که خواستار ابتدایی‌ترین حقوق انسانی و دینی خود مانند لزوم آزادی حجاب، آزادی تدریس قرآن در مدارس، فعالیت حوزه‌های علمیه، عدم تخریب مساجد توسط دولت، آزادی تشکیل هیئت‌های مذهبی، آزادی عزاداری برای امام حسین (علیه السلام) و عدم سرکوب اسلامگرایان توسط دولت بودند، به سکوت و سکون وا دارد اما همچنان به تشدید سیاست سرکوب سخت و نرم ادامه می‌دهد. یورش هزاران نیروی سرکوبگر به نارداران و شهادت جوانان عاشورایی نارداران در مجلس عزای حسینی، چون لکه سیاهی بر پیشانی دولت باکو ماندگار شده است.
علاوه بر این، ده‌ها تن از روحانیون، فعالان دینی و جوانان اسلامگرا از جمله دکتر محسن صمداف (رهبر حزب اسلام)، روحانی مبارز الهام علی اف، شیخ آبگل سلیمانف و... سال‌هاست که در زندان دیکتاتوری محبوس شده‌اند. همچنین روحانی مجاهد حاج طالع باقراف، رهبر جنبش وحدت مسلمانان و ده‌ها تن دیگر تنها به خاطر برپایی مجالس عزای حسینی یا فعالیت در ایام  ولادت و شهادت معصومین (علیهم‌السلام) و آموزش و ترویج دین، در سیاه‌چال‌های رژیم باکو گرفتار آمده‌اند.
رژیم دین ستیز باکو به قتل و شکنجه‌های جسمی فعالان اسلامی، تعطیلی حوزه‌های دینی و ممنوعیت حجاب، ممنوعیت آموزش قرآن و تاریخ اسلام در مدارس و مساجد و جلسات خانگی و رفتارهای ننگین مشابه اکتفا نکرده و به رفتارهای سیاه‌تر و جاهلانه‌تر با محبوسان اعتقاد در زندان دست زده است که اهانت و ناسزاگویی به ساحت مقدس خدای متعال و ائمه اطهار (علیهم‌السلام) توسط ماموران وزارت کشور از جمله این رفتارهای شیطانی است.
در پاسخ به اهانت‌های مکرر ماموران رژیم باکو به مقدسات، که ادامه سیاست معاویه و بنی‌امیه است، زندانی مظلوم و مقاوم، حاج طالع باقراف به «اعتصاب غذا تا شهادت» دست زده و جمعی دیگر از محبوسان مظلوم در این اعتصاب غذا به وی پیوسته و اعلام کرده‌اند که اگر سران دولت باکو به روند اهانت به مقدسات خاتمه ندهند، تا شهادت، به اعتصاب غذا ادامه خواهند داد.


ما شاعران و نویسندگان تبریز؛
۱- حمایت و همبستگی اعتقادی و قلبی خود را با مجاهدان راه حق که سال‌هاست در زندان‌های باکو گرفتارند، اعلام می‌داریم.
۲- از دولت باکو می‌خواهیم به دین‌ستیزی و اهانت به مقدسات خاتمه داده شود. آیا فراموش کرده‌اید که جسارت به ساحت مقدس سیدالشهداء (علیه‌السلام) توسط فرماندار سابق گنجه، چگونه غضب سربازان سیدالشهداء (ع) را برانگیخت؟
۳- آزادی همه محبوسان اعتقادی را که جرم آن‌ها، دفاع از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی و دینی است، از دولت باکو مطالبه  می‌کنیم. در کشوری با اکثریت شیعه، ده‌ها نفر به خاطر بیان اعتقادات شیعی زندانی و شکنجه شده‌اند.
 دکتر محسن صمداف تنها به جرم اعتراض به ممنوعیت حجاب در کشوری با اکثریت مسلمان و شیعه بیش از ۱۰ سال است که زندانی است، حاجی الهام علی اف، شیخ آبگل سلیمانف و ... یونس صفراف که به خاطر اهانت فرماندار سابق گنجه به ساحت عرشی سیدالشهداء (ع) او را تنبیه کرد، همچنان زندانی است.
۴- به دولت باکو یادآور می‌شویم که عمق و گستره اشتراکات دینی، مذهبی، فرهنگی، ادبی، تاریخی و عاطفی مردم مسلمان و شیعه جمهوری آذربایجان، با ایران فراتر از آن است که با تبلیغات ضدایرانی و تبلیغ ایدئولوژی‌های ضددینی مانند پان‌ترکیسم، روابط بین آن مردم با ایران گسسته شود. همچنین حذف اسلام و مکتب اهل بیت (ع) از زندگی مردم با زنجیر و زندان و تیر و تهمت، آرزویی خام و خیالی باطل است. باور داریم همانگونه که استالین‌ها و برژنف‌ها، که قدرت سران امروز باکو در مقابل آن‌ها بسیار اندک است، نتوانستند مردم مقاوم آذربایجان را از دین و اعتقادات و سرسلسله احرار، حضرت سیدالشهداء (ع) و علاقه به ایران اسلامی جدا کنند، دولت باکو نیز نخواهد توانست. این یک تجربه تاریخی است و همانگونه که مجسمه‌های لنین و استالین از میدان‌ها و خیابان‌های باکو بر خاک افکنده شد، مجسمه‌های امروزی نیز، فردا بر خاک افکنده خواهد شد.
«وَمَنْ عادَ فَینْتَقِمُ اللّهُ مِنْهُ وَاللّهُ عَزیزٌ ذُو انِتقام».(مائده/۹۵)

 

جمعی از شاعران و نویسندگان تبریز:

- حسین اسرافیلی، شاعر
- دکتر اکبر رضایی تبریزی، پژوهشگر
- دکتر اکبر جعفری، روزنامه‌نگار
- حبیب طاهری، پژوهشگر
- مجید محبوبی، نویسنده دفاع مقدس
- علی شهودی، شاعر
- محمد رضایی، روزنامه‌نگار
- حجه‌الاسلام والمسلمین علی احمدپور ترکمانی، نویسنده
- حامد شب‌خیز، نویسنده
- علیرضا سعدی، شاعر
- ابراهیم ترابی،  شاعر
- فرزانه دهقان‌نژاد، شاعر
- خدیجه رضاپور، شاعر
- محمدرضا صادقی «شیدا»، شاعر
- عبدالله گلزار، شاعر و حقوقدان
- حسن رائف، شاعر
- کاظم پوررادی، شاعر
- علیرضا شیرانی، شاعر
- جواد حاجی‌حسینی «سدید»، شاعر
- محمد هوشمند «مدهوش»، شاعر
- علیرضا عباسی «احسان»، شاعر
- اصغر فرشچی «عدلی تبریزی»، شاعر
- استاد حسین حسنی، شاعر
- اسدالله محمدی «فائز»، شاعر
- بهمن نخلستانی «صوفی»، شاعر
- ستار رزاقی، شاعر و ذاکر اهل بیت (ع)
- حجه‌الاسلام والمسلمین سیدجواد آل‌مولانا، پژوهشگر و نویسنده
- حجه‌الاسلام والمسلمین یاسین پورعلی، پژوهشگر و نویسنده
- خلیل آسانی «حائر»، شاعر
- خلیل محمدی، پژوهشگر
- حسن زرنقی، شاعر
- حسن اسدی تبریزی، پژوهشگر و نویسنده
- مجاهد تبریزی، شاعر
- رستم شاهمرادی سرایی، شاعر
- اصغر رضایی، روزنامه‌نگار
- مصطفی محمدی، روزنامه‌نگار
- دکتر غلامرضا دوست‌زاده، پژوهشگر
- دکتر علی حاجی‌وند، نویسنده
- دکتر اسد بابایی، روزنامه‌نگار
- جلال محمدی، شاعر و نویسنده
- دکتر حسن کربلایی حاجى‌اوغلی، استاد دانشگاه و روزنامه‌نگار
و...

ادامه دارد...

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/63383کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیب